HTML

"Jézus válaszol"

A blogon olvasható posztok tartalma egy médium által érkezik Jézustól, válaszul a Közvetítő nevű felhasználó kérdéseire. Mindez hittől és felekezettől függetlenül történik, szerteágazó témákban. Böngéssz a blogon vagy használd a keresőt, hogy megtaláld a Téged érdeklő témát! Minden hónap 25-e környékén várhatóak az új válaszok. Ajánlom RSS-olvasó használatát (Firefox).

Moderációs megjegyzések:
A médium kapcsolata Jézussal független attól, hogy hányan hisznek-e benne és hányan nem. A blog a közlések publikációs felülete, így célja, hogy rendelkezésre álljon, de nem célja semmilyen formában sem a térítés, vagy annak meghatározása, hogy a látogató mit gondoljon, miben higgyen. Elsősorban Jézus közléseiről szól, de némely esetben Általa akkreditált gondolkodóktól származó információkat is közöl. A kommentezésnél figyelembe veendő, hogy a blog nem vitafórum, erre sem célja alapján, sem technikailag nem alkalmas. A rendbontó kommenteket a moderáció törli.

Linkek, partnerek

Látogatók

Friss kommentek

2008.01.24. 23:02 Közvetítő

Buddha kinek a reinkarnációja volt, és ki lett később?

(Külső kérdés.)

Több buddha is volt. A történelmi Buddha egy mezopotámiai vallásalapítónak, Zarathustrának a reinkarnációja volt. Utána többször lámaként, egyszer India királyaként született újra. Jelenleg is testben él Magyarországon gyógyítóként és kutatóként-feltalálóként. Ő egy különleges lélek. A mostani Dalai Láma Buddha egyik lélekrésze.

95 komment

Címkék: buddhizmus tibet lélekvándorlás zarahustra zarahusztra


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Erika 2008.01.25. 11:22:56

És azt lehet tudni ki ez a gyógyító?

Közvetítő 2008.01.25. 11:36:06

Kedves Erika,

Nyilvánosan nem közölhető. Egyszerűen személyiségi jogi okoknál fogva. A válasz természetesen megnevezte.

Erika 2008.01.25. 13:21:10

szóval akkor csak te tudhatod? ;-)

Közvetítő 2008.01.25. 13:23:13

Nem, csak nem írhatom ki nyilvánosan. ;-) :)

Racka Fári 2008.01.25. 22:01:49

Mily meglepő! Most éppen nálunk él, és talán Közvetítőnek is hívja magát?!? És miért csak egyszer inkarnálódott volna dicső hazánk határai közé?? Viszont most nem googliztál elég alaposan: Buddha (Kr.e. 588-478), míg Zarathustra (Kr.e. 628-551); így azért nehéz közös lélekkel rendelkezniük, mivel kb. 37 évig osztozkodniuk is kellett volna rajt! Köszönjük az önleleplezést – add inkább fel mostmár!

Közvetítő 2008.01.26. 00:05:43

Kedves Racka Fári,

Láthatóan alázatosan nézel az új ismeretek megszerzése, új aspektusok megismerése felé. Ezt sugallja a kommented is, idézem:

"Kedves Közvetítő! Azért ennek elég kicsi a valószínűsége, hogy épp Magyarországra született, és épp most."

Igen, ahogy annak is kicsi a valószínűsége, hogy Napóleon lelke épp Franciaországba született, épp Napóleonként és épp abban a korban, és annak is, hogy éppen ő vonult volna végig fél Eurázsián a hadseregével. Vagy annak, hogy Jézus lelke épp Betlehemben született meg, épp Jesua néven, és épp kb. kétezer évvel ezelőtt, és annak még kevesebb az esélye, hogy egy korban élt azzal a lélekkel, aki Pilutásként élt ekkor.

Racka Fári:
"De ugye Buddhának ez a jelenlegi reinkarnációja ugye nem te magad vagy Közvetítő?"

Nem, én csak egy kis porszem vagyok, nem több feladattal, mint amit a nevem is súg. Jézus egy öregurat nevezett meg. De nincs több barchoba!

Racka Fári:
"Nem egészen értem, hogy hogyan élhetett Zarathustra és Buddha testében ugyanaz a lélek, hiszen tudtommal ők részben egyszerre éltek."

Nagyon érdekes kérdés! Valójában azonban a születésének és halálának időpontját homály fedi. Csupán FELTÉTELEZIK, hogy Kr. e. 588-ban született, de ugyanilyen feltételezés pl, hogy 544-ben, vagy akár 448-ban. Ez már több mint egy évszázados bizonytalanság.
Ugyanakkor egyáltalán nem kizárt, hogy egyszerre éljen két testben egyazon lélek. Nem véletlen az utalás Jézus válaszában arra, hogy ő egy különleges lélek. Jézus ugyanis egy kerub. Az egész Univerzumban összesen 72 (hetvenkét) kerub van, és ezek valójában 24 speciális, elsőmásolati triális lélek. (24x3=72) Mondhatni hármasiker-jellegű lelkek, tripletmásolatok.

Az emberi lelkek duálisak, tehát úgymond kettesikrek. Minden emberi léleknek van egy duálpárja, eleve párosan jönnek létre másodpercenként 24-en az ún. Cyodákon át. A kerubok azonban triállelkek. A Teremtő Fiú első másolatai (ezért mondta Jézus, hogy ha engem látsz, az Atyát látod). Míg az emberi lelkek valóban nem képesek egyszerre több testet vezérelni, a kerubok, tehát a triális lelkek képesek akár öt test szimultán vezérlésére is úgy, hogy teljesértékű életet élnek teljesértékű személyiséggel, független életúttal.

Nem elég csak a Bibliát ismerni. Kicsit régi, kicsit eltorzított.

Racka Fári 2008.01.26. 14:50:04

A másik kérdéskörben felvetett véleményemmel kapcsolatban is nyilvánvalóvá tetted, hogy a kérdéseket olvasod be a telefonba, tehát akkor a kommenteket saját kútfőből szülöd? Az így megbízhatóbb forrás, mint a Biblia? Csak hogy tisztábban lásd az én hozzáállásomat: azokat a megnyilvánulásaidat támadtam meg, melyeket nagyon távolinak érzek az evangéliumoktól, és azért teszem, mert utóbbiak időtállóak, ezért tud szólni a Biblián keresztül ma is bárkihez az Isten! És ha valaki megfelelő ideig és alázattal forgatta, akkor eléggé egyértelművé válik számára, hogy Jézus több mint egy kerub vagy egy arkangyal; de az én bölcsességem nagyon könyvszagú, igaz?
Buddhával kapcsolatos problémázásomat pedig úgy lehetett volna rendbe rakni, ha támadhatatlan érveket sorakoztatsz fel: jelen esetben illenék a pontos születési és halálozási időpontjaikat bekérni a forrástól, hogy tisztábban láthassunk! Ez a lélekduplázódási történet viszont nem nyúlik vissza bibliai alapokra, tehát ez egy újfajta eszköz, vagy csak nem akarta Jézus összekeverni az emberek primitív agyát a földi életében??
Ja, még valami: ha Te önkényesen teszel be hülyeségeket is az irományaid sorába, akkor mi honnan tudjuk, mikor kell komolyan venni, és mikor tesztelsz csak? Az egész blogoddal kapcsolatban valami gyanús lebegtetést érzek, ezért tanácsoltam mindenkinek a távolságtartást a gondolataidtól!

Közvetítő 2008.01.26. 15:49:00

Kedves Racka Fári,

Nem játszom a játszmádat. Pontosan tudom, hogy ha legközelebb (kb. 3 hét múlva) megkapnám Buddha pontos születési dátumát, és az Zarathustra halálát követné, akkor azt mondtanád: én találtam ki, vagy csak kozmetikáztam. Honnan tudom ezt? Onnan, hogy csupán az alapján, hogy Jézus válaszában az szerepelt, hogy Buddha lelke Magyarországon épp testben él, megvádoltál vele, hogy magamra utalok, és mindenféle valószínűségszámítási megközelítés nélkül megtámadtad ezt a dolog valószínűségére hivatkozva. (Ha ugyanis valószínűségszámítási megközelítésben nézted volna, nem lett volna mi alapján megtámadni.)

Ez az, ami miatt nem játszom a játszmádat.

"Ez a lélekduplázódási történet viszont nem nyúlik vissza bibliai alapokra, tehát ez egy újfajta eszköz, vagy csak nem akarta Jézus összekeverni az emberek primitív agyát a földi életében??"

Jézus az Univerzum és a téridő szerkezetéről is beszélt a tanítványainak és az embereknek, de a többséget csak az ájtatoskodás, a szeretet külsőségei érdekelte. A Biblia alapján csak négy evangéliumot ismerünk, pedig további negyven evangéliumot őriznek a Rózsakeresztesek, és azok már sokkal több részletet tartalmaznak az Univerzum működéséből, a szellem és az anyag viszonyáról, a káprázat fátyláról, mely eltakarja szemünk elől a valóságot.
A "lélekduplázódás" nagyon jó félreértelmezés, mert valójában a polaritás szimmetriájáról van szó, és a védikus irodalomban találsz erre vonatkozó forrást, tehát egyáltalán nem újkeletű. A Bibliához milliók vére tapad, a szeretet nevében kiontott milliónyi ártatlan vérét pedig soha, de soha nem lehet már lemosni, és én ezt a helyedben nagyon de nagyon szégyellném. Arról nem is beszélve, hogy hasonlóan üldözték és kínozták a manicheistákat, akik éppenhogy az ellen szólaltak fel, hogy a szeretet nevében embert öljenek.

Arról nem is beszélve, hogy az Ószövetségben több mint hárommillió embert öl vagy ölet meg Jehova, miközben szörnyű tettekre uszítja az embereket mindenféle jelentéktelen okoknál fogva. Tehát vér csorog a kezedről, amelyikben azt a könyvet tartod. De Jézusnak ehhez a vérhez semmi köze, pontosan ezzel a vérrel helyezkedett szembe az életében. Éppen ezért szól ez a blog Jézusról úgy, hogy egy médiumon keresztül kérdezek tőle, nem pedig a Bibliáról. Mert másfél-kétezer év torzulásai, újabb és újabb fordításai, keresztesháborúk vére után már illene tovább lépni. A csecsemő sem marad a járókában a kamaszkoráig, akkora már régen a kerékpárt nyűvi.

Ez a blog nem véres, olvasd csak végig a posztokat és a kommenteket: sehol nem találsz vért. A kommentek jórészt az azt megelőzően kapott válaszokon alapulnak, hogy jegyzetelni kezdtem volna, így azok a információk sokszor csak egy aktuálisan felmerülő kérdés kapcsán sejlenek fel. Kisebbik része pedig Varga Endre munkásságán és tanításain alapulnak, amelyet Jézus hitelesnek és megbízhatónak aposztrofált, ezért is merem felhasználni.

Jézus valóban több mint egy kerub, mivel egy kitüntetett kerub, akinek kitüntetett globális szerepéhez Éli csak asszisztált mind a jézusi élet során, mind Zarathustraként, Buddhaként, Lámaként...

Egyébként meg ha nem tetszik valami, akkor szaladj tovább nyugodtan. Nem kötelező kommenteket írni, és a továbbiakban nem is fogom engedni, ha így folytatod.

Még egyszer, utoljára hangsúlyozom. NEM VITAFÓRUM. Ne játsz az időmmel.

Ha valamit nem értesz, és anyázol vagy leszólod, TÖRLÖM a kommentedet.

Ha valamit nem értesz, és NEM anyázol, és NEM szólod le, hanem szólsz hogy nem érted, és rákérdezel, hogy amögött a dolog mögött milyen összefüggések vannak, akkor üdvözölve leszel.

Máskülönben nincs harag, de a moderáció elkaszálja a kommentedet és kész. Itt ugyanis moderációs irányelvek vannak:
1. nincs anyázás
2. nincs leszólás
3. értelmesen nyilvánulunk meg, alázatot mutatva saját korlátozott emberi mivoltunk előtt, miáltal eredendően nem ismerhetünk mindent (pontosan ezért kérdezzük azt, aki eredendően mindent ismerhet: Jézust)
4. ezt pedig a Tézis-Antitézis-Szintézis sorrendjét követve tesszük.

Én nem vagyok sem hírnök, sem térítő, sem küldött, sem egy második keresztelőjános (bár a közeli jövőben egyesek úgy fogják gondolni, hogy még akár rám is lehetne fogni...), csupán egy közvetítőt.

Megkérlek, hogy mutass némi alapvető emberi tiszteletet (ergo a tartsd be a moderációs irányelveket). Nem kell hinned, nem kérem, sőt kérem, hogy ne higgy. Tudj, érts, érezz, de ne higgy. Kételkedj ha akarsz, de azt anyázás nélkül is teheted.

A moderáció mostantól ténylegesen él, részemről ennyi volt a megelőlegezés.

Közvetítő 2008.01.26. 16:04:53

Egy kis segítség ahhoz, hogy hogyan kell anyázás és leszólás nélkül kételkedni:

"Ne haragudj, de én kételkedem ebben. Az én ismereteim alapján nem így van, hanem úgy. Ezt ilyen és ilyen tapasztalataim, vagy ilyen és ilyen források alapján mondom.

Te mi alapján állítod azt a dolgot? Hogyan lehetne lehetséges az, amit állítasz?"

Volt benne anyázás? Nem volt.
Volt benne leszólás? Nem volt.
Tézisre Antitézissel válaszoltam.
Volt benne kételkedés? Csak az volt!
Volt benne alázat? Igen, mert tiszteltem a másik ember véleményét vagy ismereteit, és provizorikusan megengedtem, hogy az ő állításai vagy véleménye végül akár még helyesebbnek, megalapozottabnak stb. bizonyulhasson annál, amit addig gondoltam vagy tanultam. Azt hinni ugyanis, hogy mindent tudunk, elvakultság, arrogancia, nagyképűség, dogmatizmus.
Volt benne meghunyázkodás? Nem volt! Csak tiszteletteljes megnyilvánulás volt.
Volt benne arrogancia? Nem volt.
Volt benne dogmatizmus vagy dilettantizmus? Nem volt. A reakcióban lehetne, ha az már nem ilyen.

Hogyan feleltethetőek meg ennek az én közléseim?
"Erre a kérdésre vagy ezzel kapcsolatban Jézus ebben és ebben a válaszában, vagy egy korábbi válaszban ezt és ezt mondta."

És ez még csak Antitézis az Antitézisre. A Szintézis az lenne, ha megegyeznénk egy közösen elfogadott vélekedésben, vagy egyikünk elfogadná helyénvalóbbnak a másik vélekedését. De erre NINCS SZÜKSÉG. Mivel a blog célja csak a közlés, a közlések rendelkezésre bocsátása, nem pedig megváltoztatni a véleményedet, nem megmondani hogy mit gondolj vagy miben higgy. Tehát Szintézis már nem kötelező. De ez nem változtat azon, hogy a Tézis-Antitézis az alapvető emberi tiszteletadás keretében fogalmazódik meg, ha egyáltalán megfogalmazódik.

AdriANN 2008.01.26. 16:41:43

Kedves Racka Fári,

Nem is tudtam, hogy a net arra való, hogy ovit csináljunk belőle.
Megértem a Közvetítőt, hogy nem akar leállni veled vitázni... Miért is tenné?!
Az amit visszaválaszolt, tulajdonképpen a nevelés legjobb fajtája a kicsiknél. Elmondja, hogy a kést hogy kell használni. Nem csak bántani lehet vele, hanem kenyeret kenni is. Ergo kételkedni lehet tisztelettel is.
Sajnálom, hogy ezt neked nem tanították meg hamarabb.

Üdv Mindenkinek!

Racka Fári 2008.01.27. 22:24:42

Utolsó megnyilvánulásom ezen a blogon, ami emlékeztető lenne az elsőként törlésre került véleményemre, mely így hangzott:
„Csak nehogy mindenki alázattal kezdje fogadni a soraidat, nehogy még a józan eszének kételyeit is elnyomja, mert inkább ott kezdődik a dogmatizmus, amit inkább Te szeretnél talán elérni!?!”
Ez egy olyan tézisnek bizonyult, mely a Te szintézisedet előrevetíti, hiszen az antitézisedet szavakba már nem is akartad foglalni!

Közvetítő 2008.01.27. 23:42:09

Hm. Te a meghunyászkodásról beszélsz. Alig ezerötszáz pixellel feljebb írtam egy példát arra, hogy hogyan lehet alázattal, de nem meghunyászkodva hozzáállni mások véleményéhez vagy új információkhoz. De neked hiába...

Eleve leszólni és kötözködni, rendzavarni jöttél a blogra, és olyan démonokat üldözöl (mint pl. a meghunyászkodás), amelyeknek itt se híre, se hamva, mégis harcolsz, mert harcolni akarsz. Egy biztos, meleg fogadtatást hiába vársz. Persze haragot sem, legfeljebb annyit mondok: kívül tágasabb.

Erika 2008.01.28. 09:33:12

Szia!

Kérdezd meg légyszi, ha legközelebb mész, hogy van-e az országban olyan templom, amely VALÓBAN közvetíti Istent, Jézust, Szentlelket.
Bennük hiszek, de az egyházban már kevésbé.
És kicsit rutinszerűnek tűnnek a vasárnapi istentiszteletek, a kötelező imák.
És: Máté evangéliuma 6. rész: "5. És mikor imádkozol, ne légy olyan, mint a képmutatók, a kik a gyülekezetekben és az utczák szegeletein fenállva szeretnek imádkozni, hogy lássák őket az emberek. Bizony mondom néktek: elvették jutalmukat.
6. Te pedig a mikor imádkozol, menj be a te belső szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozzál a te Atyádhoz, a ki titkon van; és a te Atyád, a ki titkon néz, megfizet néked nyilván."
Néha sokkal többnek érzek egy sétát a hegyen, közelebb kerülök Hozzájuk, mint végigülni egy misét a templomban...

Köszi
Erika

Erika 2008.01.28. 09:38:01

és van-e igazán hiteles pap, akihez érdemes elmenni?
köszi :)

Közvetítő 2008.01.28. 11:06:54

Kedves Erika,

Megkérdezem, mit ajánl Jézus. :)
Annyit azért lehet tudni, hogy általában a keletre tájolt (orientált) templomok a működőképesek. Ez azt jelenti, hogy az oltár keletre néz. Ez nem minden, de általában a régi templomok közül ezek a működőképesek (és általában a régi templomok orientáltak).
Ezen kívül fontos az is, hogy Lej-vonalak kereszteződéseiben helyezkedjen el. Amennyire tudom, ilyen pl. a Mátyás-templom, az esztergomi Bazilika, de kisebb régi templomoknál is tapasztalható, hogy zeng, persze nem a fülnek. A Bazilikában pl. ha beállsz a főhajó kupolája alá, akkor ez elképesztően érezhető. Nem is szabad huzamosabb ideig ott tartózkodni, mert egyeseknél energetikai károsodást okozhat. Mint egy túl forró kályha, csak ez nem a kéznek forró.

Mondd meg, hogy melyik településen élsz, és akkor úgy kérdezem, e kérlek ezúttal adj meg e-mailcímet is a kommentnél (nem benne), és akkor talán privátban is tudok segíteni.

Őszintén szólva én sem kedvelem a templomi miséket ugyanazon dolgok miatt, mint amiket írtál. A katolikus, zsidó és református egyházaknak nincsenek jó referenciáik. Isten mindenhol ott van, már csak azért is, mert minden Őbelőle van, így aztán nincs mese, mindenhonnan ő figyel. Nem kell templom ahhoz, hogy közel kerülj hozzá. A templomok nem erre jók, hanem másra. A templomok az egész emberiségért vannak, nem csupán egy emberért. Az egyházi hatalom emelte őket az összeharácsolt pénzből, de régebben az építészmesterek beavatottak voltak, és végül az egészből egy nagyon jó dolog sült ki.

A jól megépített, jól betájolt és persze jó helyre tett templomok rezonátorok. Valójában gépezetek, melybe be lehet lépni. Ez a gépezet két dologra képes:
1. Mint egy rádió, kicsatolja az Istenre jellemző energetikai rendszer rezgését a térből, annak is a pozitív polaritását, a szeretetet. Aki benne van, arra ez nagyon erősen hat. Segít a tisztulásban, gyógyulásban, a feltöltődésben. A templom nem cselekszik jót helyettünk, csak egy kicsit rásegít arra, hogy az emberek jót akarjanak cselekedni, hogy a szívükben szeretet legyen inkább, ne harag. Lehet a Teremtő Atyára hangolt templomot építeni, lehet a Fiúra hangoltat, lehet az Anyára hangoltat stb, a beavatottak régen értettek ehhez. Ami sugározni fog mindhárom esetben, az a Szentlélek. A Szentlélek a hang, az Íge, ezt csatolja ki a templom.

(A Mátyás-templomban van pl. a teológiailag és liturgiailag teljesen elfeledett Anyának is oltár. Az Anya nélkül a Atya nem lett volna képes teremteni, a Teremtést az Anya jelenléte indukálta egy olyan elképesztően bonyolult időszerkezeti rendszerben, amiről csak rejtve ír a Biblia. A teremtett univerzumban később kialakult kétnemű élőlények az Anya és a Teremtő Atya időszerkezeti aktusának mintáját követik a szaporodás során. Ezek Zarathustra tanításai.)
Ma sem lenne nehéz működő, nem pedig csak "modern" templomokat építeni.

2. A templomok másik funkciója, hogy az imákat és az imádkozók érzéseit rádióadóként sugározza szét a környezetébe. Ez egy lappangó hatás, mégis működik, és emeli a jóságot a faluban, vagy a városrészben. Ezért vannak az imák egyazon időpontban: egyszerre kezd el zengeni többszáz vagy többezer "szeretet-rádióadó", és ez gyengébben bár, de azokra is hat, akik nincsenek a templomban, még akkor is, ha nem hisznek. A rádió is működik, akár hisz valaki a rádióhullámokban, akár nem. Talán csak annyit észlel valaki, hogy kicsit megnyugodott, hogy kevésbé zaklatott, hogy megenyhült ha haragos volt; enyhe hatás, de nagy statisztikával talán már háborúkat előzött meg.

Persze az is nagyon fontos, hogy az ima során mi rejlik az imádkozók szívében. A szívük hangosbeszélőhöz jut, nem mindegy hát hogy mit harsog; ha csak mormolja az imát, de közben legbelül gyűlölködik, akkor a templom ezt erősíti fel és sugározza a környezetébe. A tisztaszívűek ezt érzik, talán ezért sem jó érzés számodra a templomi mise.

Nem tudom Jézus fog-e tudni mondani a közeledben jó papot, egyáltalán megnevez-e ilyet, de az biztos, hogy a jó pap nyílt szívű, és nem úszító a más vallásúak, vagy az ateisták felé. A jó pap nem a Bibliát olvassa fel, hanem a példázat, a prédikáció a saját szívéből szól. Sajnos a legtöbb esetben csak ájtatoskodásról szól egy mise, a pap nincs is ott igazán.

A jó pap érthetővé teszi a szeretetet, nem csak eljátszhatóvá.

Közvetítő 2008.01.28. 11:31:37

Kedves józan,

A moderációs szabályok értelmében töröltem a kommentedet, annál is inkább, mert félrevezető dezinformációt tartalmazott, ami megengedhetetlen.

Ha kulturáltan nyilvánulsz meg, marad a kommented.
A kulturált megnyilvánulásban pl. ez a komment segít:
jezusvalaszol.blog.hu/2008/01/24/buddha_kinek_a_reinkarnacioja_volt_es_ki_lett_kesobb#c1348548

Köszönöm.

Közvetítő 2008.01.28. 12:23:32

Ejj, hogy előbb moderálok, minthogy válaszolhatnék e-mailben... :D

Kedves Józan,
1. Tézis-Antitézis(-Szintézis)
2. Nincs leszólás.

Ha ezeket betartod, marad a kommented. (AdriANN, csak nevelni kényszerülök... :S )

józan 2008.01.28. 12:33:20

Előbb magatokat kéne kivezetni a sötétségből,mielőtt másokat próbáltok.

Közvetítő 2008.01.28. 12:36:02

Kedves Józan,

Miért mondod ezt? :)

Erika 2008.01.28. 13:05:04

Szia!
E-mail címemet beírtam, ahova be kell :)
Egyben elküldhetnéd azt is, ki a gyógyító :)
Budapesti templomok érdekelnének.
És Dobogókő tényleg a Föld csakrája?
És mi a véleménye Jézusnak a pránanadiról?
Köszi
Erika

Lotterfeld Boholy · http://www.boholy.blog.hu 2008.01.29. 21:43:06

Kedves Közvetítő!

Az a véleményem, hogy nagyon jól indult a blogod. Szórakoztató volt, és rendelkezett a megfelelő alapokkal is. Amit állítottál, az rendben volt. Ellenben mostanában mintha történt volna veled valami. Te már valaki mást hallasz. Na, ki az, aki szereti összezavarni az embereket, hmm? Bezony, az öreg patás. Vitába nem szállok veled (ismételten mondom megtehetném), csak azt ajánlom, hogy ülj le magadban szép csendben és gondold ezt át.

Kedves Erika!

Nem a Dobogókő a föld csakrája, mer' nincs neki olyan. Hat gyönyörú földrésze van, ez a lényeg.

A gyógyító meg legjobb esetben is te vagy:)

Kimoderálhatsz nyilván.

Közvetítő 2008.01.29. 21:52:18

Kedves Boholy,

Én legfeljebb a telefonban hallom a médium hangját.

És ha Te összezavarodsz, az még nem jelenti, hogy össze akarnak zavarni, legfeljebb hiányzik belőled az alázat, hogy kérdezz, ha összezavarodtál.

Még jó, hogy a matektanárt vagy az egyetemi képzését nem minősíted le csak azért, mert képtelen vagy visszakérdezni, amikor nem sikerült elsőre megértened az integrálszámítást.

Most valójában ezt tetted. Kérdezés helyett.

AdriAnn 2008.01.29. 22:32:13

Szia Lotterfeld Boholy!

Nem értem, hogy miért mondtad azt, hogy más lett az oldal. Meg tudnád magyarázni vagy példát mondani a "téves" infókra.

Előre is köszi, üdv:)

HÍVŐ 2008.01.30. 00:04:19

"A bibliai legenda "új földi Jeruzsáleme" ott van, ahol az "új mennyei Jeruzsálem" "landolt", földetért. Ez pedig bizonyíthatóan Pannónia területén történt meg, pontosabban a Bakonyban egy olyan hegy környékén, aminek a neve is utal erre!

Erre találunk a Bibliában is utalást:

Máté evangéliuma
21,42. Monda nékik Jézus: Sohasem olvastátok-é az írásokban: A mely követ az építõk megvetettek, az lett a szegletnek feje; az Úrtól lett ez, és csodálatos a mi szemeink elõtt.
21,43. Annakokáért mondom néktek, hogy elvétetik tõletek az Istennek országa, és oly népnek adatik, a mely megtermi annak gyümölcsét.

Itt nyomatékosan kihangsúlyoznám, hogy ez nem ad egyetlen népnek se okot a nacionalista eredetű "kiválasztottság" emlegetésére! Minden ember azonos jogokkal kell rendelkezzen ezen a Földön vallási, ill. nemzetiségi hovatartozásától és bőre színétől függetlenül! Ezért érthetetlen II. János Pál pápa nacionalista megnyilatkozása, mi szerint létezne egy "kiválasztott" nép... "II. János Pál pápa: Izrael az Isten népe, ez egy kifejezése az Isten gyülekezetének az emberekkel, ez a kiválasztott nép. Ez nem egy természetes vagy kultúrális tény, ez egy természetfölötti jelenség, (tény)." [*12]

Ez a "kiválasztottság" a ószövetségi legendára [*13] bazíroz, ami természetesen már az idejétmúlta. ] "

Közvetítő 2008.01.30. 08:06:00

Kedves Boholy, megértem a problémádat. Miközben mullatató a dolog.

Ezentúl szándékosan eltitkolok olyan közléseket, amelyeket tegyük fel elsőre nem értenél, nehogy kérdezés helyett összezavarodj. ;)

És persze megkérem Endrét, hogy oktatási minisztériumi kapcsolatait vesse latba annak érdekében, hogy a Hozzád hasonlóan kérdezés nélkül véleménytformáló nebulók számára csökkentsék tanterv összetettségét, pl. vegyék ki azokat az anyagrészeket, amelyeket valószínűleg nem értenének, nehogy tömegesen kezdjenek el összezavarodni és kétségbevonni a tanerő kompetenciáját. :)

Úgy tűnik AdriANNnak van türelme nevelni, sajnálom de bár nekem is lenne, időm az nincs rá.

Közvetítő 2008.01.30. 08:08:12

Kedves HÍVŐ,

Na EZ konstruktív hozzászólás! :)

Egyébként hogy hívják ezt a helyet?

duende 2008.01.30. 09:05:49

Erikának:

Istentisztelet

Felesleges elmenned a templomba vagy a szentélybe vagy a mecsetbe, bárhol vagy, légy üdvözült, és ott van a templom. A templom a saját energiád finom teremtménye. Ha üdvözült vagy, te teremtesz templomot magad körül.

A templomban csupa hamis dolgot teszel. A templomban virágokat ajánlasz fel, amelyek nem a tieid; kölcsönveszed őket a fáktól.. Már Istennek voltak ajánlva a fán, és a fán elevenek voltak; te azonban megölted őket, megöltél valami csodálatosat, és most azokat a meggyilkolt virágokat ajánlod Istennek, és még csak szégyent sem érzel miatta.
Megfigyeltem - különösen Indiában -, az emberek nem a saját növényeik közül veszik a virágokat: a szomszédtól szedik őket, és ebben senki nem akadályozhatja meg őket, mert ez egy vallásos ország, és vallási célra szedik a virágokat. Az emberek gyertyákat gyújtanak, amelyek nem az övéik; füstölőket égetnek és illatosítanak, de mindezt kölcsönveszik.
A valódi templomot az üdvösség teremti - és ezek a dolgok mind maguktól következnek be. Ha üdvözült vagy, rátalálsz majd néhány felajánlott virágra, de azok a virágok a te tudatodban vannak; fény támad, de azt a fényt a te belső lángod teremti; illatok szállnak, de azok az illatok a te legbensőbb lényedhez tartoznak. Ez a valódi istentisztelet.

Osho: Mindennapra

Erika 2008.01.30. 09:31:45

Duende köszönöm, ez nagyon lélekmelengető volt :)

Lotterfeld Boholy · http://www.boholy.blog.hu 2008.01.30. 19:53:23

Kedves Közvetítő!

Ennyit szeretnék neked üzenni:

:)

ikocka · http://kocka.blog.hu 2008.02.02. 20:13:32

Csak igy tovabb, ez az en kerdesem is volt, de az a lenyeg, hogy kaptunk valaszt, nem pedig azt, ki kerdezte.

Ha belefer meg a kerdesek koze akkor, az lenne a kerdesem, hogy ez igaz? Valoban Istennel beszelgetett vagy valami masrol van szo?

www.beszelgetesekistennel.hu/

koszi!

Közvetítő 2008.02.02. 20:26:48

Kedves Doda,

Mindig elfelejtem számontartani, hogy melyik külső kérdés, melyik saját, ezért nem teszem oda a megjegyzést ("Külső kérdés.") minden esetben, ahova kéne. :)

A Beszélgetések Istennel trilógia forrása szintén Jézus, már rákérdeztem. :) Az a csatorna már elég nagy sávszélességű volt ahhoz, hogy könnyen tudjon kezelni külső, akár privát kérdéseket is. A Neale Donald Walsh valóban hallja a hangját, így csak le kellett írnia, amit diktált Jézus. Reméljük már éppen cseperedik fel egy olyasvalaki itt Magyarországon, akiből hasonló jellegű médium lesz. :)

Közvetítő 2008.02.02. 20:59:49

Köszi a linket Doda, nem is tudtam, hogy már van magyar oldal. :)

A Kryon-oldal is érdekesnek tűnik.

emberke 2008.05.20. 14:27:12

Régebben olvastam egy "Hang" című könyvet. (több kötete volt) Amelyben ugyanígy kérdések voltak és a válaszoló a "hang" válaszolt a kérdésekre.

Közvetítő : tudod ki volt az ? Mi a véleményed róla ?

Közvetítő 2008.05.20. 19:34:32

Dombi Ferenc atya volt a médium, és szintén Jézus volt a vonal túlvégén. Dombi Feri bácsin keresztül persze kicsit autentikus keresztényesebb volt a hangvétel.

emberke 2008.05.21. 14:27:01

Ok. köszönöm. Te jársz valamilyen gyülekezetbe ? Mármint nem Jézus, hanem te a Közvetítő .
Én is eljárkálnék ilyen helyre. Mert állítólag, ahol többen vannak egyszerre, ott "nagyobb a vétel".
(De az ilyen "kereszténykedő" gyüliket nem nagyon bírom.Csak a bibliából idézgetnek, arra meg nem igazán vagyok kíváncsi.)
(Amúgy szerintem Jézus/vagy isten hozzám is "beszél". Mit gondolsz erről ?
Jó ideje "figyelek" és néha - nem állandóan - érezni vélek dolgokat.Vagy gondolatok "keletkeznek" a fejemben, fogalmam sincs, hogy honnan és hogyan.)
Nehéz elmagyarázni. A lényeg, hogy valahogyan fölfogom az "üzenetét". szerinted lehetséges ?)

Közvetítő 2008.05.21. 15:57:44

Meglehet, emberke. Egyébként - volt szó róla korábban - hogy ez tisztán működjön, kiegyensúlyozott személyiség és tiszta tudat kell hozzá.

Az ahogy nevezted "kereszténykedő gyülik"-en valóban nem szokott magas szellemi színvonal uralkodni. Mint kiderült, a HIT Gyülekezete banzájain pl. Jézus vagy Jahve oda se dugja az orrát. Csinálnak egy kvázi-Isten elementált.

Nem szoktam ilyen gyülikbe járni. :)

Amit szívesen ajánlok mint színvonalas """gyülit""", az a Tudomány Csütörtöke előadássorozat szerdánként az Óbudai Művelődési Központban, 19-22 óra között. Kisfaludy György tartja. Azt már megtudtuk, hogy ő volt Buddha (is). :)

emberke 2008.05.21. 17:59:40

Köszi szépen!

Feljegyeztem.
Kryon-ról: Az mind igaz ami ott le van írva ? Elég meglepő dolgok. Olyan tudományos fantasztikum érzete van. Mármnt, ha "csak" a fantázia szüleménye, akkor is remek könyv lenne :-)
(Biblia helyett ezt a "mese"-könyvet kéne a hívőknek odaadni, hogy inkább ezt olvasgassák...)

Pilátus 2008.05.21. 18:08:07

Kedveseim!

Csupán egy érdekes info, de, hogy mennyi a valóságtartalma, arról fogalmam sincs. Buddha második leszületése Péter volt.

Pilátus 2008.05.21. 18:10:20

Kedves Közvetítő!

Már akartam kérdezni: mi történt, hogy megint egyesével kell "bejelentkezni" ebbe a blogba? Újra és újra beírni nevet, emilcímet?

emberke 2008.05.21. 18:11:46

hmmmmm......

Ez az előadás (amit ajánlottál) ma van utoljára.
Utána nyári szünet. Szeptemberben lesz csak megint.

Hát. ezzel a "gyülekezettel" is "befürödtem" :-)

Sebaj. Majd szeptemberben....

Azért köszi. mindenképpen el szeretnék menni.

Közvetítő 2008.05.21. 18:34:33

Pilátus, nem tudom mi lehet a gond. Én simán bejelentkezem és pár óráig bent is hagy a rendszer. Talán tud valamit tenni a blog.hu, ha jelented a dolgot.

Emberke,
Van nyári táboruk Tatán. Tavaly voltam, nagyon jó a színvonal és a légkör.

Itt a linkje: terembura.fw.hu/taborkezd2007/tata-2008.zip

Közvetítő 2008.05.21. 18:36:53

Buddha-Péter:
jezusvalaszol.blog.hu/2008/03/26/mi_lett_peter_apostollal_ki_lett_o_kesobb
Ez alapján nem jön össze, hogy Buddha és Péter egy lélek legyen. Ne is egy súlycsoport szerintem. :)

A Kryonról legközelebb tudok kérdezni. Június végén.

mukunda. 2008.05.21. 20:44:42

Jézus Krisztus tanításai 1996.(médiumi közlés):Dombi Ferenc katolikus pap HANG című könyve:"A könyv is azért katolikus pap által született,mert az egyházat lejáratták itt a földön.Dombi Ferenc nagyszerű feladata abban rejlik,hogy Ő mint katolikus pap hozza rendbe,hozza helyre az én egyházam tekintélyét és mutassa meg az Én igazi egyházamat, a Velem párbeszédben élő egyházat.Az emberek ellenérzései,a papság elleni ellenérzés nem az Én irányomban folyó ellenérzés................:)"Az egyetemes tudás Bibliája:Egyik könyvet a Kisfaludy György írja?-Igen,egyik közvetítőmön keresztül kapja...............Kisfaludy György ,Istennek mondja magát,ez az embereket nagyon meglepi.Hogyan értsük?-Istennek képzeli magát,ez egy emberi hiba nála,az anyagi világba szervesedett,bukott angyal.Ő a pislákoló gyertya.Ég benne a fény,de mindig fújja a pince hidege.Ő ilyet is mondott magáról- Ő az Atya hatodik Énje,a hamiskás,a szürke.-A szürke stimmel." Biopajzs Pozitív Gondolkodók Egyesülete.Kecskemét.

Közvetítő 2008.05.21. 21:56:22

Hát igen. Senki sem tökéletes.
Még én sem. :D

(Függetlenül attól, hogy a forrás tiszta-e vagy sem.)

Erika 2008.05.22. 12:56:14

miért volt szükség a népvándorlásra? nekünk volt szükségünk arra, hogy ezen a helyen éljünk, vagy a környezetünknek volt szüksége ránk (és tanítsunk,vagy példát mutassunk valamivel vagy valami hasonló)? :)

Közvetítő 2008.05.22. 13:29:32

Igen jó kérdés, de a választ magunk is tudhatjuk; az Univerzumban végsősoron (de csak végsősoron!) mindig minden minden szempontból jó, vagyis inkább kapóra jön. Így tehát egy nép vándorlása is mint a nemzet számára, mind az egyének számára, mind a célkörnyezet népei számára, mind az egész emberiség számára valamilyen formában előnyös. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy kellemes is. Lásd: Amerika meghódítása, bennszülöttek kiirtogatása.

Közvetítő 2008.05.22. 13:30:40

A teljes terv teljes egésze szempontjából mindennek van értelme és minden: "jó". Lokálisan azonban ez ettől eltérő is lehet.

Erika 2008.05.22. 16:08:02

azért megkérdeznéd? :)
meg majd összegyűjtöm azokat a kérdéseket, amiket feltettem, és el lettek felejtve :-/

Pilátus 2008.05.22. 23:37:40

" Biopajzs Pozitív Gondolkodók Egyesülete.Kecskemét."

Kedves mukunda!
Tudsz erről az izéről valamivel többet mondani? Érdekelne...
Üdv: Pilátus

emberke 2008.05.23. 01:48:26

Érdekes....

Nekem úgy tűnik, hogy ezek a dolgok "HANG", meg ez a blog is, mintha a New Age terv részei lennének. Így van ?

(Na, nem mintha nagyon bánnám, mert már nagyon ráférne egy kis(nagy) reform az istennel történő kapcsolatunkra)

Itt : parokia.net/ext/forum/viewtopic.php?t=316

nagyon lehúzzák a "terv"-et. Bár szerintem oktalanul. Én akarva-akaratlan valahogyan a "terv" részévé váltam. tudatlanul is csinálom. Márpedig akkor annyira "rossz" nem lehet....

kommentek ?

Közvetítő 2008.05.23. 10:05:16

Felírtam Erika. :)

emberke,
... attól függ, mit értünk New Age terv alatt. :)

mukunda. 2008.05.23. 14:24:24

Kedves Pilátus. Az Egyesület megszűnt.A Jézus Krisztus tanításai című könyvet E.Imre szerkesztette.(meghalt.)ifj.K.György médium volt a segítőtárs a meditációban,és 1994-ben rögzítették a tanításokat.A könyv :29 témában közli az információt.Néhány röviden:szeretet,földi tanítók,végitélet, dimenziók közötti valóságok, a föld szerepe,a Magyar nép,emberekről általában,más dimenziójú élet a neotikus világ,a Jehova tanúiról bővebben,Próféták,ufonauták,a Földről eltávozott lelkek sorsa,mi a sorsunk,az Ősök,mi a gyökere a létezésünknek, az ember gyümölcse, A NAGY VILÁGÉGÉS VAGY ÖSSZEFOGÁS,a lelki és tudományos állítások szembeállítása,Vallásokról és szektákról,hamis próféták,a húsevés hátránya ,Magyarország nem antiszemita......................................................Ja ,és az Egyesület tevékenysége vólt:tanfolyamok ,léleksebészet,könyvkiadás..................Üdv:Mukunda.

Pilátus 2008.05.25. 11:51:59

mukunda!

köszönöm az infót! Még egy dolgot szeretnék tudni: Ők jelentették meg a "Szövetség a Szentlélekkel" c. tanulmányt?
A választ előre is köszönöm.
P.

mukunda. 2008.05.25. 19:36:59

Kedves Pilátus.Nem tudom.

Pilátus 2008.05.25. 21:52:02

Kedves mukunda!
Köszi, semmi baj, csupán érdeklődtem...
P.

sannyasin 2008.06.09. 00:06:33

Hi! Na idefigyeljetek! Osho utolsó éveiben Buddha tudatosságának kivetült energiarendszere összekapcsolódott Osho-val és elmondta világosan, hogy egy megvilágosodott nem tud soha leszületni már, mert túllép a körforgás illúzióján, a Maitreya jelentése pedig pont ez volt, hogy aki felébred az Buddhává válik, Jézus is Buddha volt, mert a Buddha annyit jelent felébredett. Gautama Szidhárta eltűnt, de ami előtte volt és utána van az itt maradt, ez a Buddha jelentése, nem pedig egy személyé. A buddha szó nem egy személy, hanem egy megvilágosodásra mutató szó használat. Hülyeségekkel ne etesd már az embereket kérlek!

McCoy · http://whitefalcon.blog.hu/ 2008.06.09. 13:02:37

Kedves sannyasin! Na odafigyelunk!
Igazad van!

Pilátus 2008.06.09. 20:12:17

Te 'Coy!

Mi lenne, ha a tudatosságomnak kivetült energiarendszere összekapcsolódna a Te tudatosságod kivetült energiarendszerével, s így, ketten, a Skót Felföldön meginnánk valami viszkit jéggel...?
P.

McCoy · http://whitefalcon.blog.hu/ 2008.06.09. 21:43:37

Kedves Pilatus, nekem oly Baratom!

A whiskey itt van, Glen livet, vagy milyet akarsz, csak mond -)))Csak azt mond, mikor jossz, hogy legyen eleg idom a hutobe tenni a cuccost! -)))

Pilátus 2008.06.09. 21:54:09

Szia McCoy!

Mihelyst sikerül a kivetült izémet összekapcsolni a Te whiskeyddel, azonnal ott leszek!!

P.-))

McCoy · http://whitefalcon.blog.hu/ 2008.06.09. 22:02:55

Nah, neken best of my frend Pilatus!
Ha mar ezen tul vagy, hogy osszekapcsold a Te kivetult izedet, az en Scottish Whiskymmel, akkor akar valaszolhatnal is a legutobbi maganlevelere, merthogy most igazan nagy "szarban" vagyok, tehat elkelne az okos segitseg................Legalabb abban, hogy mit mondjak az "aszonynak" ???????????

Pilátus 2008.06.09. 22:23:35

Drága Barátom!

Ne haragudj rám, de én már elmegyek alunni, de holnap írok! Ne aggódj!
Szia: P.

pejkot 2008.11.24. 21:42:52

Miért reinkarnálódott Sákjamuni Buddha? Saját elmondása szerint megszabadult a létforgatagból, megvalósította a Nirvanát, megszűnt az újjászületések sora.

Közvetítő 2008.11.25. 08:16:12

Kedves Pejkot,

Hasonlíthatjuk a dolgot egy földi iskolához. Egy iskolába nem csak tanulók járnak. Vannak ott felnőttek is, pedig ők már kijárták az iskolát. Ők a tanárok, akik felvállalták, hogy bemennek az iskolába és tanítják a kisebbeket.

Ugyanezt el lehet gondolni arra is, akinek már nem kell leszületnie. Szabad akaratából vállalhatja, hogy mégis leszületik azért, hogy tanítson, példát mutasson, társadalmi szinten szerepet vállaljon.

pejkot 2008.11.25. 22:01:15

Köszönöm válaszod!

Ju Vili 2010.01.19. 07:53:41

Jézus életét szinte kizárólag a Bibliából ismerjük, de - valljuk be - valójában az sem sokat ír róla. Hiszen 12 éves korától egy óriási szakadék tátong ránk a szent könyv lapjai közül. Tátong bizony, hiszen eredetileg ezek a leírások is szerepeltek benne, mígnem az 553-as zsinaton azt a német-római császár parancsa szerint ki nem törölték belőle, az összes teremtéstanra és reinkarnációra vonatkozó résszel együtt. Egyszerűen ezt kívánta az érdekük. A miénk azonban most azt kívánja, hogy a Jézusról kialakított képünk amennyire csak lehet, kiteljesedjék. Van rá esélyünk, hiszen az Isten annál sokkal bölcsebb, mintsem hogy ilyen fontos információkat - pusztán néhány ember ostoba szeszélye és érdeke miatt - veszni hagyna. Az alábbiakban - túl azon, amit az Arvisurákból megtudhatunk róla - szeretnék közzétenni néhány feledésbe ment, további információt.

Jézus a Szeretet, a Ravaszság és az Erő Istensége, illetve az Atya ezen tulajdonságainak képviselője. Ő a kék színű aurával rendelkező, s egyben az egyik szelíd minőségű, lélekcsoport vezetője. Jelenleg Ő ÉL - azaz az Istenségek (kerubok) között hivatalosan, demokratikusan megválasztott vezető, ezért a "királyok királya" elnevezés is. Megválasztása i.e. 3500 körül történt, s kb. 2030-ban, a Földön bekövetkezendő tűzözön idején jár majd le a megbízatása, illetve ekkor lesz újraválasztás. Jézus egy Messiás, ami azt jelenti, hogy a kozmikus tudományok mestere cím viselője. Nazír, azaz Isten idéző pap, mely fokozatot az Ordoszban történt sámánképzését követően nyerte el.

Jézusnak kb. 1200 inkarnációja volt a Földön, ezek közül az első a szíriuszaiak emberiség-megteremtésével kezdődött, Kr.e. 445.508-ban (az Arvisurákban is ismertetett Kr.e.13.508 előtt 432.000 évvel). Ekkor jött a Földre Jézus, de előtte más bolygókon már számos életet élt. Ő volt a Földön pl.: Marduk fáraó (élt 3600 évet), Zeusz, Kasjapa (Gautama elődje, az ő előtti Buddha), vagy éppen Zarathustra is. Más kultúrákban, vallásokban is ismerték, hiszen tanításaival szinte az egész világot bejárta, s annak mindenhol nyoma is maradt. Persze más-más népek, más-más néven nevezték, pl. Je Szu, Isa próféta, azonban a valódi neve Josua Ben Miriam volt, anyja Mária is Josuának szólította.

obi-wan 2010.01.19. 08:27:27

@Ju Vili: Kicsit tékozlóan bánsz a többi megvilágosodott emberrel. Ezeket az infókat honnan veszed ?

bandeirante 2010.01.19. 08:42:33

Tátong bizony, hiszen eredetileg ezek a leírások is szerepeltek benne, mígnem az 553-as zsinaton azt a német-római császár parancsa szerint ki nem törölték belőle, az összes teremtéstanra és reinkarnációra vonatkozó résszel együtt.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Eltekintve attól az apróságtól, hogy a német-római birodalom 962-ben alakult meg, az az egész úgy ahogy van, nem igaz.

Más fórumon már kiveséztük a témát.
Nem igaz, hogy a Bibliában lettek volna kicenzúrázott részek a reinkarnációról, és az sem igaz, hogy ezeket töröltették volna.

Ez az egész úgy hülyeség, ahogy van. Máshol már nagyon részletesen kifejtettük a témát.
Ez egy tökéletesen megalapozatlan történelmi legenda.

saluosi 2010.01.19. 10:47:22

@Ju Vili:
És ezt te mind elhiszed?Miért,mert valahol olvastad?Valakitől hallottad?Vagy esetleg saját magad megtapasztaltad?

Pilatus 2010.01.19. 17:41:13

@Ju Vili:

"Jelenleg Ő ÉL - azaz az Istenségek (kerubok) között hivatalosan, demokratikusan megválasztott vezető, ezért a "királyok királya" elnevezés is. Megválasztása i.e. 3500 körül történt, s kb."

Jaj, ne!!!!

Kedves Barátom!

Ugyan a teljes beírásodat elolvastam - legyen a hited szerint -, de ezt a butaságot ne!
Tudod, mi a demokrácia? Tudod, mit jelent "demokratikusan" választani? Tisztában vagy azzal, hogy a "Királyok királya" fogalomkör tökéletesen ellentétes a demokrácia minden értelmezésével? Hogy ezek egymást kioltó fogalmak?

Tudod, mi a lényege a hierarchiának?

Kénytelen vagyok Lenint idézni:
Tanulni, tanulni, tanulni!"

P.

anom 2010.01.19. 18:59:16

Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy 12-32 éves koráig miket csinált Jézus.

bandeirante 2010.01.19. 19:34:24

@anom: Én is. Meg sokan. De nincs róla semmilyen forrás.

Pilatus 2010.01.19. 21:28:54

@krüger:

"Én is. Meg sokan. De nincs róla semmilyen forrás. "

Valami van. Majd mesélek.

P.

bandeirante 2010.01.19. 21:54:13

@Pilatus: OK, erről nem tudtam. Kíváncsian várom!

anom 2010.01.19. 23:47:33

@Pilatus:
Nem nyilvános fórum téma, vagy miért nem írsz róla valamit?

Pilatus 2010.01.20. 05:36:51

@anom:

Igazad van fogok írni. Bocs.

P.

Ju Vili 2010.06.27. 01:52:19

szia, Közvetítő!

Másképp' tudtam meg Jézus és Buddha valódi "kezdeti" hovatartozásukat, Jézus az Ádám, és Buddha az Ábel ... végül is mind1,
csak azt akartam mondani, hogy Zarathustra Ábel apja volt, vagy buddhista nevén Maitreya Bodhisattva, aki hitelesítette a Tiszta Fény "kulcsait".
Az a Buddha pedig tényleg egy magyar szó: baudug - nem véletlen, hogy bizonyos írásokban Bauddha, azaz amit átélt és megosztott : mennyei boldogság.
Nagyon jó a blogod,
köszönöm !

obi-wan 2010.06.27. 08:46:56

@HÍVŐ: II. János Pál pápa a a "kiválasztott nép " alatt a római katolikus egyházat és tagjait érti. A róm. kat.szerint ( hit vagy nevezzük dogmarendszernek) csak az jut be a mennyek országába akik a róm. kat. egyház tagjai. A róm. kat. egyházban maga a menny hajlik le a földre.
Ezt ők így magyarázzák.

Bold 2011.03.09. 08:55:12

Kína törvényben tiltotta meg a tibeti buddhista szerzeteseknek, hogy a kínai kormány engedélye nélkül reinkarnálódjanak. A vallási ügyekben illetékes kínai hivatal közleménye szerint a jövő hónapban életbe lépő törvény "fontos lépés, hogy intézményesítsék a reinkarnáció folyamatát" - írja a Newsweek.

A törvénnyel Kína valódi szándéka, hogy a dalai láma elveszítse befolyását a tibetiek felett. Tibetet Kína ötven éve tartja megszállás alatt, a hetvenkét éves dalai láma emiatt 1959 óta Indiában él.

A himalájai ország lakói őt tekintik vallási és politikai vezetőjüknek. A dalai láma többször kijelentette: mivel országa kínai ellenőrzés alatt áll, nem hajlandó ott újjászületni - olvasható a hetilapban.

Most akadtam rá, de nagyon baromságnak tűnik...
www.origo.hu/nagyvilag/20070829-egy-torveny-szerint-a-kinai-allamnak-engedelyeznie-kell-a-reinkarnaciot.html

krüger 2011.03.10. 07:42:45

@Bold: Ez engem arra emlékeztet, amikor a szcientológusokkal aláíratnak egy papírt, hogy ők most kétmilliárd évre elkötelezik magukat az Egyháznak.

Amúgy együttérzek a tibetiekkel, és szimpatizálok velük reménytelen harcukban. Ugyanakkor látni kell, hogy a kínaiak előtti berendezkedés azért nem volt egy földi paradicsom: Tibet úgynevezett teokrácia volt, ahol az egyházi és az állami hatalom semmilyen módon nem volt szétválasztva, még a rendőrséget is az egyház működtette. Ilyenfajta berendezkedésre Európában sehol nem volt példa, és a liberálisok azonnal visítanának is, ha a legkisebb jele mutatkozna ilyen törekvéseknek. És tegyük hozzá, hogy Tibetben sem volt mindenki buddhista: élt / él az országban mohamedán és bön vallású kisebbség is. Szóval nagyon is megért az ország a reformra meg a változtatásra, a korábbi még csak nem is középkori, inkább középkor előtti rendszerből. Más kérdés nyilván, hogy ezt a változtatást nem a kínai hadseregnek kellett volna elhoznia.

Pilatus 2011.03.10. 08:04:20

@krüger:

Azért egy csöppnyit óvatosabb lennék. nagyon nehéz ám kívülről megítélni egy ország berendezkedését. Amit mi borzasztónak ítélünk, az bizony ama néplélek számára előremutató lehet.
Lehet, hogy nem jó a hasonlat, de hosszú évek alatt megtapasztaltam mennyire másképp gondolkodik egy pusztai ember, és mennyire másképp a hegylakó.
És bizony, ez is szempont.

Amikor olvastam Bold bejegyzését, no meg a tiédet is, hogy miket kell aláírni, persze mosolyogtam. Nem az ötleten, hanem azon, hogy ezt komolyan is gondolják.

P.

krüger 2011.03.10. 08:19:52

@Pilatus: Persze, nem is mondanám ezt, ha nem lenne arról tudomásom, hogy magán Tibeten belül is nagyon komoly mozgalmak sürgették a reformokat. Kezdetben még a dalai láma is szimpatizált a kínaiakkal, csak akkor szakított velük, amikor kiderült, hogy pusztán hódítani jöttek.

Szóval a romantikus illúziókkal ellentétben a kínai megszállás előtti Tibet egy erősen elmaradott ország volt, ahol az egyház irányított mindent (világi hatalom lényegében nem volt) az ország bizonyos részein még dívott a rabszolgaság és pl. olyan kegyetlen kivégzési módszereket alkalmaztak, amiket Európában már a 18. században se nagyon (pl. embereket bivalybőrbe varrtak, amit aztán kitettek a napra száradn).
Az egyik tibeti krónikában pl. leírják, hogy valamelyik magas rangú tibeti arisztokratánál találtak egy ártó mantrát ("fekete" mantrát), ezért megvakításra ítélték, amit végre is hajtottak: valamilyen bivalycsonttal addig préselték a fejét, amíg a szeme a szó szoros értelmében kiugrott a helyéről. Minden valamikor az 1930-as években volt.

Szóval azért nem az a Shangri-lá volt teljesen.

Pilatus 2011.03.10. 08:29:54

@krüger:

Mondjuk ezekről nem tudtam.
De nem is arra irányult a megjegyzésem, hogy emberileg mentegessem a hajdani tibeti viszonyokat, csak próbáltam megérteni a lelki-szellemi hátteret úgy, hogy nem vagyok tibeti. Lehet, hogy nem sikerült.

Ugyanis fiatalabb koromban egyszer egy töri órán a tanár elejtette azt a megjegyzést, hogy tán nem kéne azonnal fölháborodnunk azon, hogy Dózsával miként bántak el. Ugyanis, ha Dózsa nyeri a meccset, ugyanezt tette volna az ellenfél vezetőjével.

A "Trombitás" című film okozta a másik traumát akkori - fiatal - lelkemnek, mert ebben a filmben szembesültem azzal, hogy a kurucok mennyire szemetek voltak. Hihetetlen.
Aczél György rövid időn belül le is tiltatta a filmet.

P.

krüger 2011.03.10. 08:34:30

@Pilatus: Juj, az a film tényleg durva volt. Karóba húzás, meg ilyesmik. És biztos, hogy nem volt benne semmi túlzás.

Vagy 25 éve voltam egy előadáson, amit az akkor éppen konzervatív érzületű Tamás Gáspár Miklós tartott. Szépen levezette, hogy Dózsa György tulajdonképpen Pol Pot előfutára volt, nagyjából ugyanazt akarták mindketten.

Persze, hogy nem vagyok tibeti, még a környéken se jártam. Azért is néztem utána, hogy maguk a tibetiek mit gondoltak és mit tettek, beleértve a dalai lámát is, aki erősen reformpárti volt. Mindenesetre Tibetben semmiféle választás vagy népképviseleti forma nem létezett (mondjuk az ma sincs, csak akkor a teokrácia, most a szocializmus nevében nincs).

Pilatus 2011.03.10. 08:38:44

@krüger:

Nos, hogy ennyit megtudtam Tibetről, vajon állíthatom-e, illetve állíthatjuk-e, hogy a tibetiek történelmébe a Mindenható szólt bele?
Akár egy Kínát használva eszközül?

Bár valahol azt írja az Ószövetség (a pontos helyét nem tudom, majd megkeresem), hogy én az eszközöket összetöröm.
A világtörténelemben ez már sokszor megtörtént, igaz, erősen késleltetve..

P.

krüger 2011.03.10. 08:58:25

@Pilatus: Ezoterikus körökben hallani olyan vélekedést, hogy Tibetet 100 évnyi büntetésre ítélték (akárkik), mert a tudásukat féltékenyen őrizték és nem osztották meg a világgal. Ha ez igaz, akkor még vagy 40 év hátra van. De van olyan is, aki szerint ez kamu.

Pilatus 2011.03.10. 09:01:20

@krüger:

Szerintem is kamu, már csak amiatt is, mert a magasabb - szellemi - tudattal bíró izék nem szoktak büntetni. Nem az ő stílusuk.

Bár őszintén megmondva, ki a fenét érdekel az ő tudásuk, ha itt van nekem az evangélium?

P.

krüger 2011.03.10. 09:41:16

@Pilatus: Azt őszintén szólva nem tudom, hogy ez pontosan milyen tudásra vonatkozott, lehet, hogy nem pont a buddhizmusra. De ennek nincs is túl nagy jelentősége. Olvassuk a Szentírást, azzal nem lehet mellélőni.

puzzl3 2011.08.07. 09:08:08

Muhhahaha én vagyok, a reinkarnáció csak azt szeretném tudni mi a tökömért kellett előttem is titokban tartani és mi volt ez a riddle aminek a végén eljutottam ide és bennem miért nem tudatosult 29. éves koromig és mi közöm nekem ehhez keresztény vagyok mi a izé ami folyik itt és tök jó lenne, ha valakivel beszélhetnék erről mert már minden bajom van és ki tudjátok deríteni a nevem is meg minden, de hagyjatok békén köszi

puzzl3 2011.08.07. 09:10:57

jaja és szerintem nem én vagyok csak egyszerűen feltörtem azokat a kódokat amiket mindenki békén hagy, mert olyan mélyen benne van az emberi tudatban szerintem mindenki el tud jutni erre a tudatszintre, aki akarja a receptet annak elmondom

puzzl3 2011.08.07. 09:34:41

amúgy meg rengeteg flúgos emberke hiszi azt magáról, hogy több, mint embertársai szerintem nekem is csak a a hjúdzs egóm diktálta, hogy írjak ide vmit