HTML

"Jézus válaszol"

A blogon olvasható posztok tartalma egy médium által érkezik Jézustól, válaszul a Közvetítő nevű felhasználó kérdéseire. Mindez hittől és felekezettől függetlenül történik, szerteágazó témákban. Böngéssz a blogon vagy használd a keresőt, hogy megtaláld a Téged érdeklő témát! Minden hónap 25-e környékén várhatóak az új válaszok. Ajánlom RSS-olvasó használatát (Firefox).

Moderációs megjegyzések:
A médium kapcsolata Jézussal független attól, hogy hányan hisznek-e benne és hányan nem. A blog a közlések publikációs felülete, így célja, hogy rendelkezésre álljon, de nem célja semmilyen formában sem a térítés, vagy annak meghatározása, hogy a látogató mit gondoljon, miben higgyen. Elsősorban Jézus közléseiről szól, de némely esetben Általa akkreditált gondolkodóktól származó információkat is közöl. A kommentezésnél figyelembe veendő, hogy a blog nem vitafórum, erre sem célja alapján, sem technikailag nem alkalmas. A rendbontó kommenteket a moderáció törli.

Linkek, partnerek

Látogatók

Friss kommentek

2008.05.25. 10:38 Közvetítő

Milyen lesz a magyarországi helyzet 5 és 10 év múlva?

Magyarország a polgárháború küszöbén áll, amit el kell kerülni, mert csak rontana az ország megítélésén és idegen csapatokat vonzana az országba, segítendő a hatalmon lévőket.

10 év múlva szakértői kormány lesz, ezzel kezdődik meg Magyarország felemelkedése. Meg fogjátok találni a megfelelő exportpiacot ennek megalapozásával.

41 komment

Címkék: jövő magyarország jövőkutatás


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Ton 2008.05.25. 15:58:09

Hi

A megújult nyirkai jóslat szerint a polgárháborút már elkerültük!
A táltosok is az égből kapják az infót.

De akkor most kire halgassunk?

Már csak a tetteinken múlik.

A Duna két partján megszületik a szeretet áldott fehér köre.
A nemzet felemelkedik, és magával emel minden más nemzetet a Kárpát Hazában.
Böcsületes alkuval visszakerül, ami visszajár.
Új kor veszi kezdetét, minden égtáj felé,
az Ős-ten, - a mi bennünk élő Isten nevében.
Isten gyermekei, Teremtő nemzette Magyar nép
igazságra juttatja a Szeretet tanítását.

Közvetítő 2008.05.25. 18:44:36

Kedves Ton,

Ki mondta, hogy át is lépünk a küszöbön? :)

arvisura · turoczi.blog.hu 2008.05.25. 21:46:14

Miféle polgárháború? Kik a polgárok és kik a másik oldal? Erre a játékra nem lesz idő

fairi 2008.05.25. 22:04:12

"10 év múlva szakértői kormány lesz, ezzel kezdődik meg Magyarország felemelkedése"
Csak váljon valóra!:P

Majd felrakhatod azt is,lesz-e előrehozott választás,és ha lesz mikor dől el!
Mo. ez a legaktuálisabb kérdés:D

Vhogy a polgárháborútól nem tartok, pici a valószínűsége!
Főleg úgy hogy nincs hadsereg!

Közvetítő 2008.05.26. 07:58:34

Mindenki értelmezési hátrányokkal küszködik? :D Szó sem volt róla, hogy polgárháború lesz, csak arról, hogy kicsi kell hozzá.

Polgárháború (kislexikon.hu), nagyon tessék figyelni: "egy ország különböző érdekeltségű osztályainak, csoportjainak belháborúvá szélesedett fegyveres konfliktusa. Akkor következik be, amikor érdekellentéteiket a pol. szokott eszközeivel már nem tudják megoldani. Az osztályharcnak is ez a legélesebb formája, amelynek célja egyik fél részéről a hatalom megszerzése, másik fél részéről a hatalom megtartása v. visszaszerzése."

Mindenki látja, hogy ennek minden alapja adott? Az embereket sanyargatják a hatalmon lévők, az ország két részre szakad, a problémákat láthatóan már évek óta nem lehet megoldani politikai eszközökkel. Kell még jobban a szájbarágni, vagy tovább vitatkozunk, megintcsak értelmetlenül?

A meghatározás keresésekor futottam bele ebbe a cikkbe:
gondola.hu/cikkek/54975
Arról szól, hogy már most is polgárháború dúl, csak hideg, de a cikk írója pontosan ugyanazt mondja: a meleg (a hagyományos) polgárháború a küszöbön áll, csak nem ezekkel a szavakkal és nem ilyen mondatszerkezetben. Elgondolkodtató. És ez 2007. júniusi cikk.

A polgárháborúhoz mikor kellett hadsereg Fairi? Emberek kellenek hozzá, meg kések, botok, molotov-koktélok, fejszék, ásók, és végül hatalmas, kilátástalanságban kovácsolódott düh, mely a hatalmon lévők és azok szimpatizánsai ellen összpontosul, majd robban.

fairi 2008.05.26. 15:30:58

"A polgárháborúhoz mikor kellett hadsereg Fairi? Emberek kellenek hozzá, meg kések, botok, molotov-koktélok, fejszék, ásók, és végül hatalmas, kilátástalanságban kovácsolódott düh, mely a hatalmon lévők és azok szimpatizánsai ellen összpontosul, majd robban"

majd minden polgárháborúban feltűnt egy-két hadsereg,aki valamelyik oldal mellé állt,lázadók serege,kormánypárt hadserege!
Igy lett polgátháború,lsd. Libanon,Szomália,Csád,Szudán stb

Amit mondasz forradalom,amit hamar levert a rendőrség!(persze a politikai oldaltól függ minek nevezzük az ünnepi atrocitásokat)
1848 óta nem volt polgárháború(szabadságharc mindig nézőpont kérdése)
forrongás lehet,elégedetlen emberek mindig lesznek!
"Az embereket sanyargatják a hatalmon lévők"
nem sikerül nekik teljesen,népszavazás,vagyis nem lehet diktatúráról beszélni
"az ország két részre szakad" ám ez emberek többsége nem állt semelyik mellé,rezignáltan belenyugszik!
Egy polgárháborúhoz a többségnek vhova állni kell,rengeteg fegyver szükséges...
Közel-keleti példákat lehet hozni...
Irak(Iráni támogatás),Libanon(Sziria,Irán,Szaud arábia...)

Forradalom lehet(!!!),emberek kollektíven kivonulnak,és követelik a lemondást,200k ember ellen a rendőrség semmit nem tehet!Le lehet véresen verni,de sztem ez nem történne meg egy EU államba,mert azonnali bukás következne be!
Polgárháború azért más!Fegyveres küzdelem,hadsereg a kormány mellett,lázadókat vki pénzeli stbstbstb!

Ton 2008.05.26. 17:02:47

Fairi

A vak is látja amit te nem!
Itt bizony tényleg küszöbön a polgár háború. Csak nézz az ország megosztottságára. Teljesen ketté lett osztva a társadalom. Pl aki msz(m)p közeli az a fidesztöl semmit nem várhat, és fordítva. De nem csak itt. A társadalmat minden tekintetben ketté osztotta a politika. Nézd csak meg ezeket a majmokat. Nincs egy közös pont a poitikájukban, és eszükben sincsen közeledni.
A pályázatokat sem bírálják alkalmasságuk szerint, hanem azok kapják a manit akik éppen a kormánypártnak kedvesebbek.
Nézd meg Ferinket. Teljesen mindegy neki hogy az országot a szakadék szélére tolta, de nem akar lemondani. Inkább kunyerál külföldről, hazudozik itthon stb. A nyugdíjakat folyamatosan emeli mert ott sok a szavazata, de ez az ország érdekeivel ellentétes. Itt gyerekekre kellene költeni a manit, hogy az emberek válaljanak gyereket. (persze az öregek is megérdemlik a pénzt azt nem vitatom)
És ilyen helyzetek esetén sokszor nyiltak már ki a világban a kaszárnyák kapujai, és lett osztva fegyver emberek kezébe. De ha tiszti kar is megosztott, akkor könnyen kerükhet fegyver mind kettő kézbe. És bumm...
Ráadásul biztosra veszem, hogy egy nemzeti fellángolás esetén az msz(M)p rohanna Izrelbe meg Moszkvába segítségért. Ezek képesek lennének csinálni még egy 56-ot, mert nagyon saras a multjuk.
És ha fidesz nem nyer hatalmas arányban, akkor ezek a paraziták mindent meg fognak tenni kormányzás akadályozása érdekében. Mindig is ezt tették. Aztán meg majd jönnek a jelmondataikkal:Mindegy hogy ki van hatalmon!

Persze a rendszerváltoztatás előtt minden pártba beültették az ügynökeiket.
Kellene már az az ügynöklista de nagyon!!!

Én abban bízok hogy a kövtkező(előre hozott vagy nem) választásokon nem megy el senki sem szavazni, és akkor majd kénytelenek lesznek felállítani egy szakértői kormányt.

üdv

fairi 2008.05.26. 21:05:53

Ton

Forradalom és polgárháború más!
Forradalom végül elmaradt,hamar leverték,rendőrség nem állt át,és a kezdeti lelkesedés lelohadt!
katonaság megszűnt,kaszárnyák bezártak,ami maradt hivatásos,vagyis pénzért csinálják,és álmuk békefenntartósdi vhol,ami sok pénzt hoz!
Politizálásba nem megyek bele,picit eltér a nézőpontjaink..
2010 a választás éve,még demokrácia van,emberek többsége 2006-ban megszavazta a 2. Feri kormányt,annak ellenére hogy a Fidesz "figyelmeztett előre"!
Az ünnapnapi műbalhékon kívül sokkal több nem nagyon lesz!

Közvetítő 2008.05.28. 15:42:04

Fairi,

Mondta valaki, hogy lesz?

Harcos82 2008.05.28. 21:16:33

Bocsi, hogy ide irok. Csak azt szeretnem kerdezni, hogy esetleg lehet -e kerdest kuldeni a mediumnak? Bar ha belegondolok igy is egy evre valo kerdese van elore :) Szoval?

Közvetítő 2008.05.29. 07:51:10

Kedves Harcos82,

A fenti beszélgetés résztvevői még nem tudják, hogy a kapcsolat sávszélessége alacsony, tehát havonta egyszer pár óráig tartó lassú, megerőltető kommunikációról van szó. Sajnos. Reméljük majd lesz jobb, de a médium már öreg. Így aztán a blog értelemszerűen nem kérdésközvetítésre jött létre, csak a meglévő és új válaszok publikálására.

Ettől függetlenül azért fel szoktam írni az érdekes kérdéseket és ha lehet, felteszem őket. Privát kérdéseket csak akkor szoktam feltenni, ha az lelki fejlődést szolgál. Más lenne persze a helyzet, ha a médium bármikor "csípőből" kapcsolatba léphetne (nagybetűvel lenne kiírva, hogy küldj kérdést), de öreg korára ő kérte, hogy szorítkozzanak havi egyszeri alkalomra.

Pilátus 2008.06.01. 08:39:08

Az a gyanúm, hogy se polgárháború, se forradalom nem lesz. Volt ezekből már elég Mo.-n, soha semmit nem oldott meg. E tapasztalat miatt már senki nem fog fegyvert. Elenyésző kisebbség mindig lesz, akik lődözni szeretnének. Az, hogy mi lesz itt 5 vagy 10 év múlva, csak a Jóisten tudja. Akit egyébként nem illik a holnap bajairól faggatni. Elég a mai nap gondja...

Voldi 2008.07.06. 12:59:11

10 év múlva? A magyarországi Shaumbra-találkozón azt mondták Tóbiásék, hogy 1-2 éven belül már nagyon nagy változások lesznek, és új párt alakul majd, ami az embeerk érdekeit képviseli.
Másrészről pedig 10 év múlva már rég túl vagyunk 2012-n, a dimenzióváltáson, és a helyzetnek úgy gondolom, 2012 előtt kell átalakulnia..

Enechuel 2008.07.07. 01:01:16

Voldi, már most változnak a dolgok ez látható is:)

Egyébként egy kérdés, a közvetítőnek hogy lehet feltenni kérdést? Vagy ha lehet kérdezni Jézustól általa, akkor külön e-mailben elküldi annak, a választ a közvetítő akit ez érint?

Közvetítő 2008.07.07. 09:36:25

Kedves Enechuel,

Így van, a dolgok változnak, másrészt - ez magánvélemény - a 2012-es dimenzióváltás vagy soha nem volt valós jövő, csak azért találta ki valaki, hogy aztán sokan mások sok könyvet írhassanak róla és sok előadást tarthassanak róla, vagy a dolog metaforikus, tehát nem úgy és nem az fog történni, mint amit várunk.

A kérdezésről:
Sajnos erre alapvetően nincs lehetőség. Ennek az az oka, hogy a médium havonta egyszer van kapcsolatban Jézussal (úgy húsz éve még nem így volt, de öregségére ezt kérte), a kapcsolat elég megerőltető, ezért is ritka a szószerinti idézet. Néhány óra alatt egy lassú kommunikáció zajlik, ez pedig nagyon szűk sávszélességet jelent.

Azért lehet javaslatot tenni. Ha a kérdést kellően érdekesnek találom, sokakat érdekelhet és egyben tanulságokat, további következtetéseket is lehet a válaszból levonni - jó példa, hogy mekkora a Koalák lelke -, akkor ha tehetem, felteszem, de mindenesetre felírom a kérdések közé, aztán pár hónapon belül csak sikerül feltenni.

Sajnos Jézus még nem tudott ajánlani másik olyan magyar médiumot, aki ennél többet tehetne. Nagyon kevés a jó médium.

Voldi 2008.07.07. 11:21:46

Kedves Közvetítő

ha valaki 2012-t kitalálta volna, és csak pénzszerzési célból, nem történne róla ennyi tudósítás, ennyi csatornázás.

Jézus nem tudott ajánlani jó magyar médiumot? Nos akkor nézegesse ezt az oldalt kryon.shp.hu/hpc/web.php?a=kryon

Ez a nő Kryont, most meg a Teremtőt közvetíti. Meghallgattam két csatornázást, és egész gyorsan és jól mondja a szöveget, nem kell több óra neki pár mondathoz, mitn ahogy te írod.Úgyhogy jó médium az van. Inkább Jézus nincs :)

Közvetítő 2008.07.07. 11:45:45

Kedves Voldi,

Senki nem tudja megmondani - se Te, se én - hogy ki a jó médium. Az, hogy weboldala van, még nem jelent semmit, sem az, hogy Kryon néven ismert, és sokan jónak tartják. (Bár ahogy nézem, teljesen jókat mond a Teremtőről a Teremtőtől.) Valójában semmit sem tudhatunk biztosan.

Ha kérdeznénk a Kryon-csatornáról, a válasz valójában nem sokra lenne jó, mert nincs ami 100%-ban hitelesítse. A 99%-os hitelesség sem teljes, legfeljebb nagyon valószínű.

"ha valaki 2012-t kitalálta volna, és csak pénzszerzési célból, nem történne róla ennyi tudósítás, ennyi csatornázás."
Igen, így - alapul véve a fentieket - négy lehetőség van, és 2012-ig nem fogjuk tudni eldönteni, hogy melyik a valós:
1. A 2012-es nagyszabású események kitalációk.
2. Valós, de túlhaladott, tehát a "jövő" megváltozott.
3. Valós, de metaforikus.
4. Valós, és akkor az ezen a csatornán érkezett információk a jövőről vagy hamisak, vagy túlhaladottak.

2013-ban fogjuk megtudni.
Egy biztos: a Maya naptár 2451-ben nullázódik le, nem 2012-ben. 2012-ben ugyanis csak a 13.0.0.0.0-t éri el, nem pedig a 13.19.19.19.19-et.

Ha sokan tévednek ezt illetően és jósolják 2012-re a váltást, akkor az még ahhoz is elég, hogy létrehozzanak egy elementált, mely médiumi üzeneteket is képes küldeni 2012-ről.

A médiumitás egy ilyen bizonytalan dolog. Ez van. Valójában még Jézus is lehet ilyen elementál, és ennek valószínűsége soha nem lesz zérus, csupán reciprokosan közelít a zérushoz. Persze halálunk után kiderül, tehát csak életünkben, úgy értem.

Szilva 2008.09.02. 11:13:58

Én kérdezni szeretném: Lehetséges-e, hogy a magyarság is kap valamilyen figyelmeztetést a közeljövőben természeti vagy egyéb "csapás" következtében? (Amennyiben persze ránk tartozik a válasz.) Köszönöm.

Közvetítő 2008.09.02. 11:25:06

Csak úgy záporoznak a jó kérdések. :) Felírtam a kedves Szilva. De már kéthavi kérdések vannak felírva, türelmet kérek. :)

Szilva 2008.09.02. 11:44:56

Csak ez lehet aktuális lenne és sokakat érintő....(nem feltétlen öncélú kiváncsiság)........

Kékmedve 2009.03.15. 15:19:23

@Közvetítő: Kedves Közvetítő!

Mi legyen a kékekkel és a barlanggal?

Rád bízom mennyire tartod érdekes kérdésnek. Bővebben nem fogom kifejteni, akinek értenie kell az úgy is érti.

Nem tartom valószínűnek, hogy válasz érkezik a kérdésre, mert nem a ti utatok, de egy próbát megér.

Polgárháború? Cigánykérdés? Zsidókérdés? Van és lesz is, de ez a mi hibánk. 1000 éve nyögünk egy köpönyegforgató vezér súlyos, önteltségéből fakadó, rövidlátó, galád tettének súlya alatt (Elég gazdag vagyok ahhoz, hogy két urat szolgáljak!). Az egyház csak szenvedés és pusztulást hozott ránk.
Hogy nincs másik médium, aki „Jézussal” kapcsolatot tudna teremteni, azt is a magatok egyházának köszönhetitek. Kiirtottatok minden földrészen minden embert, aki „csípőből” volt képes kérdezni. Dániel próféta még az életfát is kivágatta, amin a táltos felkapaszkodott a beavatás útján. Szent (?) István törvényben hagyta fiára, hogy a régi hit képviselőit tűzzel vassal irtani kell. Isten nevében felégettétek a világot és most jajveszékelve könyörögtök az Úrhoz, hogy adja vissza nektek azt, amit oly buzgón mészároltatok.
Egy idegen vallás idegen szószólói uszítanak bennünket 1000 éve és már az utolsókat rúgjuk. Ha valódi kapcsolatot akartok az Istennel, nézzetek magatokba és a szívetek megadja a választ minden kérdésre. Térjetek vissza őseitek vallására és a világ helyre billen. Megvédeni küldtek bennünket a Kárpát-medencébe, de már a kezdeteknél elbuktunk. Olvassatok a régmúltról, a mesékből, regékből és a belső tisztánlátásotokból visszatalálhattok őseitek szelleméhez és akkor nem lesz szükség többé egy intézményesített cenzúrára köztetek és az Isteni energia között.

Közvetítő 2009.03.15. 15:24:35

Kedves Kékmedve,

Engedj meg egy kérdést, persze ne válaszolj rá: a partizánok kinek látszanak?

Ettől eltekintve nem vagyok képben, hogy milyen kérdésre utalsz. Esetleg privátban segíthetnél, megköszönném.

Kékmedve 2009.03.18. 00:27:05

Kedves Közvetítő!

Írtam egy igen hosszú levelet számodra, de mivel fogalmam sincs hogyan kell privát üzenetet küldeni, ezért kérlek írj a mail címemre és elküldöm válaszként.

Közvetítő 2009.03.18. 08:12:38

Csak rá kell kattintanod a nevemre, vagy: jvkozvetito kukac gmail.com

kogito 2009.03.19. 11:10:42

@Kékmedve: Nagyon titkos-e ez a fogalmazvány ?

És ha ezer éve ezt nyögjük, szerinted mit nyögtünk kétezer, háromezer, négyezer .... évvel ezelőtt, ami az ezer év óta tartó nyögés elfogadásához vezetett ?

( ez nem irónia, csak érdeklődés: mi az, ami még jó volt, szerinted ?)

Bold 2009.03.25. 07:49:48

"10 év múlva szakértői kormány lesz, ezzel kezdődik meg Magyarország felemelkedése. Meg fogjátok találni a megfelelő exportpiacot ennek megalapozásával."

10 év? Pár hónap múlva már az lesz. Ilyenkor mi van? 10 év múlva nem valószínű, hogy újra szakértői kormány lenne.

kogito 2009.03.25. 10:47:07

@Bold: Minek is lesz a szakértője ez a mostanii kormány ?

Közvetítő 2009.03.25. 11:12:38

@Bold: Pl. van egy 20 évig tartó háború, ami jövőre kezdődik, és van egy jóslat egy évvel korábban arról, hogy 10 év múlva háború lesz.

Valótlant állított a jóslat?

Bold 2009.03.25. 12:28:40

Persze logikai alapon lehet, de nagy pénzt tennék rá, hogy 5-10 év múlva nem szakértői kormány lesz.

kogito 2009.04.01. 17:13:28

@Bold: Nem válaszoltál, szerinted minekis lesz szakértője ez a kormány.

pl.ilyen válaszra gondoltam:

Wallis- Bajnai szakértelme :

1. a Raiffeisen adott jó sok kölcsönt a wallisnak
2. a Wallis megvette a Hajdú-Bét-et
3. a Wallis átpakolta a Raiffesenes kölcsönöket egy általa alapított ingatlanos kft-be, azzal a megkötéssel, hogy a kölcsönök visszafizetéséért kezességet vállal
4. a Wallis eladta a Hajdú-Bétnek a sokmilliárdos (talán 13mrd?) adóssággal bíró ingatlanos kft-t, azzal a megkötéssel, hogy a kölcsönök visszafizetéséért továbbra is kezességet vállal
5. a Hajdú-Bét hírtelen - talán az ügylettől nem függetlenül - megroggyan
6. a Raiffeisen kölcsönt adott a Hajdú-Bétnek is, a már jelzáloggal így is fedezett a Hajdú-Bét vagyontárgyakra
7. a Hajdú-Bét hírtelen nem fizet a kistermelőknek
8. felszámolási kérelmet nyújtanak be a Hajdú-Bét ellen
9. a cégbíróság elrendeli a felszámolást. Az időpont a Raiffeisen kölcsönszerződésétől számítva kevesebb mint 1 év - ennek azért van jelentősége, mert hiába fedte le magát a bank jelzáloggal, ha a követelés 1 évnél frissebb mint a felszámolás elrendelése, akkor nem élvez(ett) a bank elsőbbséget a többi követeléssel szemben!
10. a Hajdú-Bét -időhúzás végett- megtámadja a cégbíróság által elrendelt felszámolást, egyúttal megváltoztatja székhelyét - hogy egy másik megye cégbírósága alá tartozzon.
11. az új cégbíróság észleli, hogy a cég ellen felszámolás van folyamatban, ezért jelzi, hogy nem illetékes
12. közben kiderül, hogy a cég székhelyét megváltoztató közgyűlés valójában nem lett megtartva, a közgyűlési határozatot visszadátumozták (a székhelyváltoztatási kérelmet a felszámolás elrendelése után pár nappal adta be a Hajdú-Bét!); a rendőrség szerint nemlétező faxszámról jött az egyik Hajdú-Bét kisebbségi tulajdonos visszaigazolása a közgyűlési meghívóra!
13. ennek ellenére az új cégbíróság mégis elfogadja, hogy ő az illetékes
14. a Hajdú-Bét elfogadja, hogy ellene felszámolási eljárás indult, fellebbezési jogáról lemond - az új cégbíróságnál, a réginél fellebbezett a felszámolás ellen!
15. közben lejárt az egyéves határidő. mikor az új cégbíróság illetékesnek találta magát, azonnal átírják a jelzáloggal terhelt ingatlanokat a Raiffeisen nevére (4 nagyértékű telephely közül kettőnek karácsony este! történik meg a földhivatali bejegyzése!)
16. érdekes módon a bank azonnal eladja mélyen áron alul a telephelyeket „baromfi-ágazatban érdekelt vállalkozók” részére (pletykák szerint Bajnai Gordon jóbarátai)
17. bank megkapja a másik két telephelyet is, amit szintén rekord gyorsasággal szintén bagóért passzol el
18. libatenyésztők (kistermelők, nagytermelők, bértermelők, integrátor, közvetítők, stb) feljelentést tesznek
19. bíróság megállapítja, hogy a bank a valós érték egyharmadáért illetve feléért passzolta el a telephelyeket, egyben kötelezik a kár megtérítésére
20. később a bíróság kimondja, hogy nem lényeges melyik cégbíróság az illetékes a felszámolási eljárásban, mert a követelések kielégítésére úgysem elég a vagyon - nem foglalkoznak azzal, hogy Bajnaiék manővere megváltoztatta a kielégítési sorrendet!!!
Azaz az manőverben részvevő bank jut előbb a pénzéhez a beszállítók előtt
21. 9 termelő öngyilkos lesz
22. Szóval ilyen lesz Miniszterelnökünk szakértése !

Közvetítő 2009.04.01. 21:42:52

Te Kogito, biztos vagy benne, hogy ez idevaló? :)

kogito 2009.04.02. 10:32:58

@Közvetítő: Egyetlen valódi érték (kincs) a megértés.

Biztos vagy-e benne, hogy az eredeti válasz megértést tud nyújtani, vagy csak mentális kábítószer az "egyszermajdmindenokélesz" fílinghez ?

Biztos vagy-e benne, hogy aki olvassa a szakértői kormány megfogalmazást az eredeti válaszban, az tudja, mit takar az, vagy mit kellene takarnia?

Feltehetném a kérdést, szerinted miben áll a szocionalista politikusok szakértősége, de minek tegyem fel, ez majdhogynem lényegtelen és teljes mértékben kikövetkeztethető kérdés, a valódi, az alapvető kérdés az, hogy miben áll a homo sapiensekből álló kormány szakértősége, vagy egyáltalán az "értősége" ?

És ha valójában ezt firtatod, hogy nem eléggé mélyenszántó az írásom, akkor azt el kell ismerjem, igazad van.

Csakhogy akkor az eredeti válasz igazságszintjét is meg kell kérdőjelezni, mert a helyes válasz az lenne, hogy bűnös homo sapiensek kormányának szakértelme az, hogy az átlagnál jobban tud bűnözni, öt-tíz év távlatában viszont semmit nem javul a homo sapiensek lelki minősége .

Csakhogy ez - bár burkoltan - benne van az írásban :)

Különben Te vagy a blog gazdája, neked kell eldönteni, hogy ez az álláspont törlendő , tűrhető vagy támogatható :)

Közvetítő 2009.04.02. 10:53:49

@Kogito: "szocionalista" - ez jó! :D Eltartott úgy öt másodpercig, mire leesett!

Értem (azt hiszem), hogy mire gondolsz, de részben ellent kell mondjak.

Egyrészt az, hogy hogyan kell érteni a választ, nem a mi dolgunk, pláne hogy a folyamat már el is indult, már szakértői kormány szükségességéről beszélnek, és nem mi súgtuk nekik, gondolom ez nyilvánvaló.

Másrészt nem hiszem, hogy kizárólag a Szcientológia által valósulhatna meg Magyarország felemelkedése. Van világ a Szcientológián kívül is (bár jó marketinggel, jó pszichológiai eszköztárral sokakkal hitetik el, hogy nincs), és az _nem_ törvényszerűen pokolszerű.

Onnan lehet ezt tudni, hogy a lelkek _fejlődnek_, még azok is, akik gyilkosságokat követtek el, néhány száz vagy ezer év múlva már teljesen más, egyre bölcsebb és jóságosabb habitusú embereket testesítenek meg. Az öreg lelkek nem visszahúzodottak, hanem bölcsek és egyre nagyobb és szélesebb szerepköröket képesek betölteni. Pedig nem szcientológusok (a korábbi többszáz vagy ritka esetben többtízezer életükre visszatekintve sem), tehát a szcientológia technológiája nélkül fejlődnek előre, képződnek "nagy harcossá". -> Tehát nem érvényesült rajtuk törvényszerűen a visszatartás mechanizmusa, mert akkor egyre csökkenne a funkcionalitásuk, nem pedig növekedne, de növekszik.

-> Tehát a világ Szcientológia nélkül nem törvényszerűen hanyatló.

Bold 2009.04.02. 13:02:53

@kogito: ha valaki, akkor én aztán nem szeretem a mszpszdsz brigádot és népi zenekarát... de igaza van Közvinek, ez nem ennek a fóruma...

kogito 2009.04.02. 17:01:09

@Bold: Elhiszem, hogy nem szereted.
De a kérdés nem ez volt, hanem az, hogy miben is áll a mostani leendő, a tíz év múlva leendő, vagy bármelyik homo sapiens-i kormány szakértősége ?

kogito 2009.04.02. 17:18:05

@Közvetítő: Hidegen hagy bárki véleménye a szcientológiáról, és nem is erről beszéltem, és nem is fogok erről beszélni.
Elsődleges célom, hogy az olvasó gondolkozzon el dolgokról most, a másodlagos, hogy aki erre nem képes, annak agyába mémként beültetődjenek gondolatokat, amik egyszer működésbe fognak lépni.

És a szeretem a dolgokat tágabb perspektívába helyezni, így volt ez pl. a hány érzékünk van témában, vagy most a szakértői kormány szakértelmével kapcsolatosan.

Ez a tágabb perspektíva nem szcientológia, nem katolicizmus, nem buddhizmus, sőt még csak nem is naguálizmus, mert ezek ugyan egy - egy nézőpontból kétségtelenül kiemelkedőek, de korántsem teljesek, éppúgy, mint az én nézeteim se azok, mégha mindezekből és még sok másból is tartalmaznak elemeket.

Ha ez idegesít ( akár a nézőponttágítás, akár az eklektikus nézetek) , akkor egyszerűen moderálj,
vagy a konkrét állítással ( itt most történetesen azzal, hogy a homo sapiensek minősége szabja meg a kormányaik minőségét) szállj vitába, ne pedig sosem hangoztatott, sem nyíltan sem burkoltan ki nem fejezett nézetekkel ( pl. hogy a szcientológia által valósul meg Mo. felemelkedése).

Kellemes hétvégét :)

Közvetítő 2009.04.02. 17:20:11

Értem Kogito.

Egyértelműen a Szcientológiára való utalást véltem kiolvasni a soraidból, mea culpa. :)

Természetesen a tág látásmódot kultiválom.

Bold 2009.04.03. 12:25:11

@kogito: De a kérdés nem ez volt, hanem az, hogy miben is áll a mostani leendő, a tíz év múlva leendő, vagy bármelyik homo sapiens-i kormány szakértősége ?

Valóban azt szeretnéd, ogy egy Jézus nevét viselő blogon politizáljunk?

A szakértő kormányt a nevéből is megítélheted. A miniszterek nem politikusok, hanem az adott szakma elitje, szakemberek.
Pl,
egészségügyminiszter Csókay,
igazságügyminiszter Zlinszky, külügyminiszter egy köztiszteletben álló diplomata stb.

Semmiképpen nem az, amit gordonka akar.

kogito 2009.04.06. 11:26:11

@Bold:

A negatív példából nem értetted meg a lényeget.
Mondok mást.

''A vezéremberről

Négyféle vezetőember lehet az ország élén: Prokrusztész, Napóleon, Samu bácsi és Szolón.

Prokrusztész egy elgondolás híve, melybe nemzetét belekényszeríteni akarja, ha törik, ha szakad.

Napóleon szenvedélyes játékos és akár nyer, akár veszít, mindenképpen tékozol.

Samu bácsi úgy ül az uralkodói teremben, mint egy fűszeresboltban, dekákkal és garasokkal ravaszkodik.

Szolón az isteni ihletre figyel, minden tette az örök mértékből ered és országa virul.''


Ki itt a szakértő és miben ?

Bold 2009.04.06. 11:45:06

@kogito: Próbálj meg túllépni, harmadszor írom le, ez a blog nem az effajta viták színtere.

kogito 2009.04.06. 15:47:29

@Bold:'' @sirius222:esetleg a jövő heti lottószámokat megadnád nekünk, csak a blog fejlesztése végett...
...off''

Értem, Bold. Az ilyenfajta válaszok viszont éppen olyan fajták, amelyek ide valók :)