HTML

"Jézus válaszol"

A blogon olvasható posztok tartalma egy médium által érkezik Jézustól, válaszul a Közvetítő nevű felhasználó kérdéseire. Mindez hittől és felekezettől függetlenül történik, szerteágazó témákban. Böngéssz a blogon vagy használd a keresőt, hogy megtaláld a Téged érdeklő témát! Minden hónap 25-e környékén várhatóak az új válaszok. Ajánlom RSS-olvasó használatát (Firefox).

Moderációs megjegyzések:
A médium kapcsolata Jézussal független attól, hogy hányan hisznek-e benne és hányan nem. A blog a közlések publikációs felülete, így célja, hogy rendelkezésre álljon, de nem célja semmilyen formában sem a térítés, vagy annak meghatározása, hogy a látogató mit gondoljon, miben higgyen. Elsősorban Jézus közléseiről szól, de némely esetben Általa akkreditált gondolkodóktól származó információkat is közöl. A kommentezésnél figyelembe veendő, hogy a blog nem vitafórum, erre sem célja alapján, sem technikailag nem alkalmas. A rendbontó kommenteket a moderáció törli.

Linkek, partnerek

Látogatók

Friss kommentek

2008.11.01. 10:27 Közvetítő

Mi a "Krisztus teste", és mit jelent az, hogy valaki ebbe beletagozódik?

A Szent Áldozás az, amikor a lélek megtisztul a hétköznapi indulatoktól. A misén elhangzottak érzéseket váltanak ki, mely az ostya anyagában megőrződik, és azt bevéve homeopátiásan hat. Ez csak időleges állapot, mindenki esetében önmagán múlik, hogy ezt mennyire őrzi meg. A célja ennek az, hogy az illető jobbá tegye önmagát testileg és lelkileg.

1 komment

Címkék: kereszténység homeopátia megtisztulás liturgia


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

duende 2008.11.22. 04:31:08

A dolog ennél szerintem sokkal nagyobb horderejű. Sokkal nagyobb. És nem kötődik a misékhez sem. Csöppet sem.
A legkevésbé sem. A miszériumnak a legkevésbé sincs köze ahhoz, hogy egy katolikus pap mit mormol éppen. Fogalma sincs róla, egyébként, mit csinál - ma már szerintem egyetlen papnak sem.
Minden étel, minden ital Krisztus teste, mert minden étel és minden ital a Föld maga.


"A Föld maga is élőlény. A Föld fényszövedékbe van burkolva egy gömb zárja körül a Földet: fényszövedék. A Föld gigantikus méretű érzékeny lény, amelyre ugyanazok az erők hatnak, mint ránk.

Don Juan elmagyarázta, hogy amikor a régi látók rájöttek erre, azonnal megpróbálták kideríteni, milyen gyakorlati hasznát vehetnék ennek az új tudásnak. Annyira érdekelte őket ez a dolog, hogy varázslómesterségük legkidolgozottabb szertartásai mind a Földhöz kötődtek. A Földet tekintették mindazon dolgok végső forrásának, ami vagyunk.
Don Juan megerősítette, hogy ebből a szempontból nem tévedtek a régi látók, mert a Föld valóban mindennek az ősforrása.
- A Föld ajtóit nyitó varázskulcs a belső csendből s a belső csendhez társuló csillogásból áll.
Pontosan mit kell csinálnom, don Juan? - kérdeztem.
- Szüntesd meg magadban a belső párbeszédet, ennyi az egész! - mondta don Juan.
Ma Genaro segítségével meg fogod találni azt a kulcsot, amely minden zárat nyit.
Elmagyarázta, hogy amit a mindenség kulcsának hív nem egyéb, mint közvetlen tudása annak, hogy a Föld érzékeny lény, s mint ilyen óriási löketet tud adni a harcosoknak; olyan lüktető löketet, amely a Föld tudomásából támad abban a szent pillanatban, amikor a harcos fényszövedékén belüli emanációk összeilleszkednek a Föld fényszövedékén belüli, hozzájuk illő emanációkkal. Mivel mind a Föld, mind az ember érzékeny lény, emanációik egybeesnek, helyesebben: a Földben benne van az ember összes emanációja, valamint az összes szerves és nem szerves érzékeny lény emanációja egyaránt. Amikor a beigazulás megtörténik egy pillanatra, az érzékeny lények csak korlátozott mértékben élnek vele, s világukat észlelik általa. A harcosok ezt a beigazulást bárki máshoz hasonlóan használhatják arra, hogy észleljenek, de olyan löketként is, amelynek segítségével elképzelhetetlen világokba tudnak belépni.
Nem kérdezted soha tőlem, hogy valójában hol is van az ismeretlen. Hosszú éveken át mutogattam a kezemmel körös-körül, hogy a minket körülvevő mindenséget megmutassam neked, mondván, ott van az ismeretlen. De te soha nem kapcsoltad össze magadban ezt a két dolgot.

Genaro elnevette magát, aztán köhintett, felállt, és azt mondta don Juannak:

- Még mindig nem jött rá a kapcsolatra.

Don Juan újra és újra megismételte, hogy amikor azt mondjuk, hogy az ember fényszövedékén kívül van a megismerhetetlen, ezzel azt is mondjuk, hogy a megismerhetetlen a Föld fényszövedékén belül van. A Föld fényszövedékén belül azonban ott van az ismeretlen is, míg az ember fényszövedékén belül az ismeretlen azokkal az emanációkkal azonos, amelyeket a tudomás érintetlenül hagy. Amikor a tudomás felizzása megérinti ezeket az emanációkat, aktívvá válnak, és összeilleszkednek a szabadon lévő, hozzájuk illő emanációkkal. Amikor ez történik, felfogjuk az ismeretlent, ami ezáltal ismertté válik.
- A Föld lökete minden ember számára ugyanaz, don Juan?

- Természetesen. Az átlagember számára a belső beszélgetés okozza a nehézséget. Az ember csak akkor tud élni ezzel a lökettel, ha sikerül megvalósítania a teljes csöndet. Magad is igazolni fogod ennek az állításnak az igazságát, ha egyszer majd egyedül próbálod meg használni a Föld löketét.

- Nem ajánlanám, hogy megpróbáld! - mondta Genaro őszintén. - Évekbe telik, amíg valakiből kikezdhetetlen harcos válik. Ahhoz, hogy kibírd a Föld löketét, jobbnak kell lenned, mint most vagy.

- A löket sebessége mindent fölold az ember körül - mondta don Juan. - Semmivé válunk a hatása alatt. A sebesség és az egyéni lét érzése nem megy együtt. Tegnap a hegyen Genaro és én támogattunk téged, mintegy a horgonyod voltunk; ha nem így lett volna, nem jöttél volna vissza. Olyan lennél, mint azok az emberek, akik tudatosan használni akarták ezt a löketet, eltávoztak az ismeretlenbe, és azóta is irdatlan nagy rengetegben bolyonganak."

(Castaneda: Belülről izzó tűz)


"aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, s feltámasztom az utolsó napon. A testem ugyanis valóságos étel, s a vérem valóságos ital.
Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, az bennem marad, én meg benne. Engem az élő Atya küldött, s általa élek. Így az is élni fog általam, aki engem eszik."
(Jn., 6,51-56)

„Hasítsd szét a fát, és én ott leszek; emeld fel a követ és megtalálsz engem."

(Tamás evangéliuma)

Sákjamuni, a "Sákják Bölcse" (a szkíták bölcse), a történelmi buddha. A 2550 éve született szellemi tanító, aki megmutatta, hogyan érhetjük el az emberi tökéletességet: amikor félelemnélküliek vagyunk, állandó, spontán örömöt érzünk, és aktív együttérzést fejezünk ki. Azaz, hogyan hozhatjuk felszínre a mindenkiben ott rejlő tökéletes kvalitásokat.
Jobb kezével a földet érinti :"...a Föld a tanúm, hogy elértem a megvilágosodást" - mondta Buddha.

És ezt is ajánlom még a témához:
terebess.hu/keletkultinfo/miszterium.html#8

Ez egy tibeti szertartás, véleményem szerint bön eredetű. A bön elnevezés a tibeti sámánizmus elnevezése. Ami nagyon összehangolódik a régi magyar bűűn vallás névvel. Ami szintén sámánisztikus vallás volt.
Nem tudom, hova juttat a link. Mindenesetre a CHÖD című részt ajánlom elolvasásra.