HTML

"Jézus válaszol"

A blogon olvasható posztok tartalma egy médium által érkezik Jézustól, válaszul a Közvetítő nevű felhasználó kérdéseire. Mindez hittől és felekezettől függetlenül történik, szerteágazó témákban. Böngéssz a blogon vagy használd a keresőt, hogy megtaláld a Téged érdeklő témát! Minden hónap 25-e környékén várhatóak az új válaszok. Ajánlom RSS-olvasó használatát (Firefox).

Moderációs megjegyzések:
A médium kapcsolata Jézussal független attól, hogy hányan hisznek-e benne és hányan nem. A blog a közlések publikációs felülete, így célja, hogy rendelkezésre álljon, de nem célja semmilyen formában sem a térítés, vagy annak meghatározása, hogy a látogató mit gondoljon, miben higgyen. Elsősorban Jézus közléseiről szól, de némely esetben Általa akkreditált gondolkodóktól származó információkat is közöl. A kommentezésnél figyelembe veendő, hogy a blog nem vitafórum, erre sem célja alapján, sem technikailag nem alkalmas. A rendbontó kommenteket a moderáció törli.

Linkek, partnerek

Látogatók

Friss kommentek

2009.02.23. 20:01 Közvetítő

Mi az autizmus oka? Mi a legjobb amit tehetnek azok, akik autista gyermekekkel és felnőttekkel foglalkoznak? Hogyan gyógyítható?

Az agyban a neuronok átvitele torzul. Ez egy olyan mechanizmust eredményez, amely az érzelmeket, az értelmet más agyi területekre irányítja át, mint amelyik felelős lenne érte.
A legfontosabb a szeretetteljes és biztonságot nyújtó közeg, illetve gyógyszerekkel is segíthető a beteg. A legtöbb esetben terhesség alatti toxikózis okozza, de örökölhető is a hajlam. A terhesség alatt szigorúan tilos a cigaretta, alkohol, tartósítószeres és egyéb mérgeket tartalmazó élelmiszerek fogyasztása.

6 komment

Címkék: autizmus autista


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abüdöskurvaanyad (törölt) 2009.02.24. 12:34:40

Üdv!

Lehet csak elnéztem valamit vagy a lustaságomnak köszönhető, hogy nem találom de az is lehet, hogy mincs kitéve. Én egy privát e-mail címet szeretnék kérni tőled, amin kérdezhetnék ha nem probléma. Válaszod, előre is köszönöm! ge.nom

Közvetítő 2009.02.24. 13:40:43

jvkozvetito kukac gmail pont com

Fontos megjegyeznem, de csak azért, hogy ha mások is olvassák, akkor ne értsék félre a párbeszédet: ez a csatorna nem képes túl sok kérdésre közvetíteni a választ, a kommunikáció lassú és fárasztó az öreg médium számára, tehát alapvetően csak javaslatot lehet tenni kérdésekre.
Persze ha valaki számára fontos feltenni egy privát kérdést, megteszem amit lehet.

Közvetítő 2009.04.23. 11:43:40

Nem rajtam keresztül üzen, én csak a telefonos kisasszony vagyok, de ezen mindenki átsiklik, ne zavartasd magad.

Tehát bővebben?

Te: ismered?

gabrilla 2010.09.27. 13:30:07

Kérdezni szeretném, hogy mi az alkoholizmus oka, gyógyítható-e, s ha igen, hogyan, illetve családtag hogyan tud segíteni?
Köszönöm!

Közvetítő 2010.09.27. 14:42:46

@gabrilla: Gyenge akarat. Az illető képtelen szembenézni valamivel, nehézségekkel vagy felelősségekkel, de észrevette, hogy alkohol hatása alatt ez könnyebben megy, illetve hogy akkor tudatában sincs annak, amivel fél szembenézni. Végül akaratlanul betanítja a saját elméjét (mint amikor egy kutya sok-sok perdüléssel megtanítja önmagát, hogy a farkát kergesse, mert a farkának látványáról végül eszébe fog jutni maga a pörgés) arra, hogy az alkohollal könnyebb, és kész az alkoholizmus.

Amit tehetsz:
1. Ha teheted, vedd fel videóra amit részegen tesz, és mutasd meg neki amikor józan. Ne mondj semmit, ne magyarázd meg, csak mutasd meg, ne éreztesd hogy számodra szörnyű amit lát, ha kérdez, ha dühös lesz, akkor se, semmiképpen se reagálj a reakcióira. Általában ez az élmény ellensúlyozza a kondicionálást, és annyira elrettentő, hogy ahhoz képest már kevésbé tűnik majd a számára nehéznek, hogy szembenézzen a problémával.

2. Segíts neki feltárni, hogy mitől menekül. Ez a családtag számára a legnehezebb, mert lehet hogy "tőled" menekül. Ebben az esetben talán jobban jársz ha elköltözöl, lehet hogy megkönnyíted a dolgát.

3. Mondd el neki, hogy ő nem azonos a hibáival és a tévedéseivel, és hogy bármikor dönthet máshogy. (És bocsáss meg neki...) Ha ezt eléggé kitartóan üzened neki, akkor előbb-utóbb hisz neked, és akkor nem lesz már szüksége az alkohol mögé bújni.

Közvetítő 2010.09.27. 14:43:58

Persze mindez ideális esetben, mert azért van az alkoholizmusnak egy olyan fázisa is, amikor már menthetetlen. :( Te tudod hogy hol tart. Részvétem és sok sikert! :)