HTML

"Jézus válaszol"

A blogon olvasható posztok tartalma egy médium által érkezik Jézustól, válaszul a Közvetítő nevű felhasználó kérdéseire. Mindez hittől és felekezettől függetlenül történik, szerteágazó témákban. Böngéssz a blogon vagy használd a keresőt, hogy megtaláld a Téged érdeklő témát! Minden hónap 25-e környékén várhatóak az új válaszok. Ajánlom RSS-olvasó használatát (Firefox).

Moderációs megjegyzések:
A médium kapcsolata Jézussal független attól, hogy hányan hisznek-e benne és hányan nem. A blog a közlések publikációs felülete, így célja, hogy rendelkezésre álljon, de nem célja semmilyen formában sem a térítés, vagy annak meghatározása, hogy a látogató mit gondoljon, miben higgyen. Elsősorban Jézus közléseiről szól, de némely esetben Általa akkreditált gondolkodóktól származó információkat is közöl. A kommentezésnél figyelembe veendő, hogy a blog nem vitafórum, erre sem célja alapján, sem technikailag nem alkalmas. A rendbontó kommenteket a moderáció törli.

Linkek, partnerek

Látogatók

Friss kommentek

2009.05.26. 17:46 Közvetítő

Dobogókő valóban a Föld szívcsakrája?

Igen, a bolygó energetikájában valóban a szívcsakrának felel meg. Már az ősember is tudta, hogy gyógyító ereje van a helynek, mert megfigyelte a sebzett állatokat. Ez a hely volt az első szárazulat a Pannon-tenger visszahúzódásakor, és a benne lévő üregek miatt a természetes légmozgások ionizálják a levegőt.

113 komment

Címkék: történelem gyógyulás gyógyítás dobogókő szívcsakra őstörténet


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Adler1 2009.06.09. 04:44:29

@Adler1: Kicsit pontosítok:
Hogyan jön létre a gömbvillám? És micsoda egész pontosan? Hogyan képes belőle annyi víz kijönni? Hogyan lehetne előállítani? És hogyan lehetne hasznára az emberiségnek?

Közvetítő 2009.06.09. 11:15:49

Víz a gömbvillámból? Ezt hol hallottad?

Felírtam a kérdést. :)

Előállítani egyébként már tudják, bár csak néhány másodpercig létezik, mászik pár métert, aztán eltűnik. Mesterségesen gerjesztenek villámot és néha mellékhatásként gömbvillám is létrejön.

Egy másik csatornán már jött válasz, de kíváncsi vagyok hogy mit kapunk ezen a médiumon keresztül.

foreign affair 2009.06.16. 10:57:52

Víz a gömbvillámból? Az tévedés lehet!

Legjobb információim szerint a gömbvillám egy biz. civilizáció technológiájának mellékterméke.
Mikor a hajók (szondák) teret váltanak, akkor marad egy ilyen lezáró gömb, ami elpukkan voltaképp...

Közvetítő 2009.06.16. 11:54:00

Én is furcsáltam ezt a vizes dolgot, még soha nem hallottam ilyesmit a gömbvillámról, de hát mindegy, jól megkérdezzük.

papulimapuli 2009.09.28. 14:55:47

tyűűű, ezt a szívcsakra baromságot is a jézus mondja könyveiben, vagy a morvajikriszta?

nem mindegy ám

Közvetítő 2009.09.28. 15:11:52

Ezt a "szeressük egymást"-baromságot is Jézus mondta, vagy csak Keresztelő János hülyeségeit szajkózta? :D

nofenyő 2010.09.19. 12:30:10

Dr. Egely György már évtizedekkel ezelőtt komoly kutatásokat végzett a gömbvillámmal kapcsolatban. Egyik könyvében sem említi, hogy vízzel kapcsolatos jelenség lépett volna fel. A lényege, hogy a jelenleg ismert fizikai törvényekkel kapcsolatban meglehetősen öntörvényűen viselkedik. A pilisi energiákkal kapcsolatban, ugyanúgy van vagy nincs jelentősége, mint minden más természeti kincsnek ebben az országban. Kincs csak az, amiből előnyt lehet kovácsolni. Előny lehetne a gondolkodásunk, mely rengeteg tudóst termelt ki ebben a kis országban. Tanítási, gondolkodásra nevelő rendszerünk, melyet sikerrel vert szét a liberális eszmére alapuló 20 év. Lehetne a termőföldünk, kiváló élelmiszereket termelve, melyet részben eladtunk, ami megmaradt, tönkretettük. Véleményem szerint a magyarság léte, felemelkedésünk lehetősége csak akkor lehetséges, ha végre magunkra ébredve gondolkodni kezdünk - de a magunk fejével. Sajnos egy generáció úgy nőtt fel az országban, hogy egyetlen értéket ismer - a pénzt, és ezt a gondolatot fogja tovább adni gyermekeinek is. így a szellemi tudatban a törés tovább fog öröklődni generációkon keresztül, mert akinek a pénz a legfőbb érték, attól mindent meg lehet venni, Vagyonát hazáját megélhetését, de még az igazát is. Végül egy kérdés: Ha a miénk a világ szívcsakrája, méltók vagyunk-e rá, vagy azokká tudunk-e válni?

giorgio (Gyurka) 2010.09.19. 18:05:41

A Dalai Láma tegnapi előadása során hangos kacajban tört ki, mikor megkérdezték tőle, hogy valóban Dobogókő-e a Föld szívcsakrája. Majd hozzátette, hogy mi magyarok talán kicsit sokat képzelünk magunkról.

krüger 2010.09.19. 19:09:59

@giorgio (Gyurka): Egyetértek vele. Bár sokak szerint azt is a dalai láma mondta volna, hogy Dobogókő a Föld szívcsakrája. Szerintem a Földnek nincsen semmiféle csakrája, ez csak amolyan költői hasonlat, amit nem kell szó szerint venni.

Közvetítő 2010.09.19. 22:31:42

@giorgio (Gyurka): @krüger: Ugyanakkor azután egy súlyos következetlenséget mondott. Egyszerűen egy logikai szarvashiba volt a válaszában, mivel hirtelen nem gondolta át. :) Már nem emlékszem hogy mit mondott, csak egyszer hangzott el, de ha valaki fel tudja idézni, rámutathatok.

Ez persze nem változtat semmit Őszentsége szellemi nívóján és jelentőségén.

krüger 2010.09.19. 23:24:17

@Közvetítő: Egy pszichológus ismerősöm - aki nem igazán hisz semmilyen vallásban - megnézte a TV-ben a róla készült 1 órás műsort, és annyit állapított meg, hogy "kedves, enyhén dementálódott öregember."

anom 2010.09.19. 23:59:41

@krüger:

Igen....
A helyzet az, hogy a Földnek minden "energia központja" hasonló rezgésszintű. Amik pl az emberrel ellentétben nem helyhez kötöttek teljes mértékben.
Nincs olyan "nála" mint az embernél vagy más hasonló élőlénynél, hogy van szív, homlok, napfonat....csakrája.
Teljesen más felépítésű ilyen szempontból is, így gondolom, meg kicsit több is mint gondolat vagy érzet.

anom 2010.09.20. 00:01:35

@anom:

Valamint nem "csak" 7 fő energetikai csomópontja van hanem több.

Közvetítő 2010.09.21. 18:45:04

@krüger: Egészségére váljék. :)

Pilatus 2010.09.21. 22:05:06

@krüger: Régebben részt vettem a Dalai Láma körcsarnokbeli előadásán. Lehet, hogy emiatt kérdezem: vajon tudta-e, hogy mi az a Dobogókő?

P.

krüger 2010.09.24. 11:28:04

Ez a kommentár jelent meg róla valahol, szerintem jól összefoglalja a lényeget:

"Felpezsdültek a teaházak és az ezoterikus boltok, valláskutatók és mikrobloggerek: Magyarországra látogatott a tibeti buddhizmus feje, a dalai láma. A kétségtelenül mindig pozitív üzeneteket képviselő egyházi vezetővel nem leszünk tiszteletlenek: ősi hagyományok továbbvivője ő, és talán a nyugati civilizáció alacsonyabb színvonalához való kényszerű alkalmazkodása miatt látjuk őt néha kissé new age avagy popkulturális celebnek. A láma népszerűsége töretlen, és ő a kínai kommancsok egyik elsőszámú ellenfele is. Ja, és túlélte Maót. Nyertes."

Még annyit hozzátennék, hogy szerintem tudatosan felmérte, hogy a népének (mert a tibeti teokratikus államrend miatt nem csak egyház-, hanem államfő is, lévén ott a kettő egy és ugyanaz) azzal használ a legtöbbet, ha a világsajtó figyelmét minél inkább fölkelti, akár azon az áron, hogy egyfajta New Age ikonná válik. Ha Tibetet nem gázolják le a kínaiak, valószínűleg nem sokat tudna róla a világ.

Közvetítő 2010.09.24. 20:23:44

@Közvetítő: Megvan, hogy mit mondott Őszentsége a Föld szívcsakrájáról, röviden: A csakrák mindannyiunkban az adott helyen találhatóak, ez általános jelenség, ezért nem hiszi hogy a Föld Szív-csakrája Magyarországon található.

Ott van az apró hiba, hogy a két állítás nem függ össze. Mivel a "testünk" csakrái a megfelelő helyen vannak, és mivel amilyen a fent, olyan a lent, úgy a Föld energiarendszerében is valamiképpen leképezhető lehet ugyanennek a rendszernek a bolygószintű formája. Tehát: igenis ha vannak egy bolygó energetikájának "csakrái", akkor azok helyhez kötöttek, ahogyan az én szívcsakrám sem a könyökömön van, hanem mindig ugyanott. Az Alföld is tele van olyan kis dombokkal, amelyen a látók energia-"szökőkutakat" látnak és ezek gyógyító helyek, amelyek valószínűleg a Föld meridiánhálózatnak a részei, a csomópontjai vagy valami ilyesmi. És ezek is helyhezkötöttek.

Persze nem volt ideje átgondolni a választ, és nyilván ilyesmit Őszentségének nem kell tudnia. A Föld teljes energiarendszerének az ismerete irreleváns az ő feladatai szempontjából.

krüger 2010.09.24. 20:35:24

Továbbra sem látom, miért kéne, hogy a Földnek legyenek csakrái. Ezen az alapon lehetnének szemei, fülei, fogai, végbele, stb. Ráadásul már egy rövid gugli keresés után is kiderül, hogy mindenféle helyet megjelölnek mindenféle csakrának, többnyire azon az alapon, hogy szép tájak vannak rajta (pl. Hawaii). És hát azt is meg lehet jegyezni, hogy az egész Föld méretére vetítve még a Himalája is csak egy jelentéktelen, apró felületi egyenetlenség.

Közvetítő 2010.09.24. 21:34:51

@krüger: A méretarányok jó aggályok, de nem tudhatjuk hogy valóban követnünk kell-e a méretarányosságot.

A többivel kapcsolatban:
1. Az Univerzum minden elemének jellegzetességeit a fraktálok írják le a legpontosabban, tehát az Univerzum egésze fraktális. Lásd: Hermész Trisztmegisztosz tanítása, mint arra fent már utaltam.
2. A szemek, fülek stb. nem energiarendszer részei, hanem anyagi testé? Egy csigának sincsenek fülei, miért lenne a Földnek szeme? :)

Pilatus 2010.09.24. 22:17:53

@krüger:

Szia krüger!

Kénytelen vagyok emlékezetből idézni egy nagyon régi Esti Hírlapot, még a hetvenes évekből. Tényleg nem tudom, melyik év, melyik szám, így azt sem kérhetem, hogy higgyetek.
Szóval:
Huzamosabb időn át figyelték műholdak segítségével a Föld különböző pontjait. Különös dolgot vettek észre az illetékesek. A Föld felszíne kb. az indiai szubkontinens alatt kidomborodott, míg ettől észak-nyugatra, és délkeletre mintegy behorpadt.
Olyan benyomásuk támadt, hogy egy óriási golyó, vagy mi, van India alatt. Aztán a sorozatfelvételek nyomán - ezek évek alatt készültek -, bizonyos elmozdulást is regisztráltak. Vagyis ez a golyó ment valamerre.
Kiszámolták az irányt. Eredményül a Dél-tengeri szigetvilág térségét kapták meg.

Azt már nem merem megmondani, mit olvastam erről a térségről.

P.

FataMorgana (törölt) 2010.09.24. 23:16:28

@krüger:

Mert a Földnya élőlény. Ugyanúgy szabályozza önmagát, mint az emberi test is. És az emberi testet is csakrák szabályozzák, mert azok az összekötői a kintnek a benttel. Hiszen minden test egy zárt energiarendszer, azonban nem létezhet elkülönülten a külvilággal. Ezt a kapcsolatot a csakrák szabályozzák. A Föld is ugyanolyan hihetetlen módon önszabályozó és élő, zárt rendszer, mint pl. az emberi test. És igen. Ami fent van, az ugyanaz, mint ami lent van.

A föld a nagyobb egész, mi csak pici részei vagyunk. A testünk maga a föld, hiszen a föld táplálja. A probléma a "modern" gondolkodással van, mert mindent eltárgyiasít. Holott. Minden él.

FataMorgana (törölt) 2010.09.24. 23:22:41

@krüger:

Bocs, pontosítom a mondatokat:

"Hiszen minden test egy zárt energiarendszer, azonban nem létezhet elkülönülten a külvilágtól. Ezt a kapcsolatot a csakrák szabályozzák. A Föld is ugyanolyan hihetetlen módon önszabályozó és élő - zárt, ugyanakkor nyitott rendszer is, mint pl. az emberi test."

Ezen kívül, valóban vannak erőcsomópontok, ez tény. Csak a mai ember már nem igen érzékeli, mert nem használja az érzékeit. De ez nem jelenti azt, hogy ezek az energiahálók, pontok nem léteznek.
Ezen kívül, a föld más alakú test, az hogy ugyanolyannak próbálod elképzelni mint az emberi testet, az nem az Ő hibája. Élő, intelligens rendszer, így vannak erőközpontjai is. Csak nem úgy és ott ahol az embernek.

krüger 2010.09.24. 23:43:17

Hát, nem tudom. Lehet, hogy vannak a Földnek csakrái, de az is lehet, hogy nem. Ráadásul a bioszféra a Föld testén csak egy egészen vékonyka kéreg. Ha mondjuk a Föld egy focilabda lenne, akkor az egész bioszféra talán 1-2 mm vastag lenne.

FataMorgana (törölt) 2010.09.25. 05:44:09

@krüger:

Próbáld meg a Földanyát nem csak egy darab halott kőnek tekinteni. Hanem élőlénynek. Meglepő és szép tapasztalatokat fogsz majd szerezni. :) A régi ember tudta, a parasztember, hogy a Földanya él. Úgy is bánt vele. Szépen és kímélettel. A ma embere tárgynak, élettelennek tekinti és úgy is bánik vele. :(

A vetés, aratás, mind-mind szertartás volt, mert szentnek tekintették mind a Földet, mind a növényt, mind az emberi lényt. Tudtad, hogy magvetésnél a parasztember nem lépett csizmával a földre? Hanem mezítláb? Mert a Földanya nyitott méhébe nem lépünk csizmával, hanem szeretettel és finoman bánunk vele.
Hogy vannak-e csakrái? Valójában nem fontos, egy fontos. Hogy nem tárgy, hanem élő, érző lény.

krüger 2010.09.25. 08:04:22

@Baaltazar: Ismerem ezeket a dolgokat, falusi gyerek volnék. Sőt, ismerek történelmi párhuzamokat, pl. a mongoloknál tilos volt a földművelés, és a csizmájuk hegye is azért kunkorodott fölfelé, hogy véletlenül se sértsék meg a Földet. De azért azt hozzátenném, hogy a parasztember a Föld alatt a termőtalajt értette, ami 10-20 cm-es vastagságú, és a szó szoros értelmében is élőlény, hiszen élő szervezetek tömegét tartalmazza. Tulajdonképpen a legösszetettebb ökoszisztéma a világon.

krüger 2010.09.25. 08:23:14

Egyébként a Pilisban lakom, Dobogókő innen gyalog talán 10-15 km lehet, kocsival lényegesen több, mert nagyot kell kerülni. Szeretem ezt a tájat, de nem gondolnám, hogy különlegesebb lenne, mint mondjuk a Mátra vagy a Mecsek.

FataMorgana (törölt) 2010.09.25. 08:36:48

@krüger:

Szép helyen laksz! :) Egyébként én sem gondolom. Mindenesetre, különleges hely, de hogy szívcsokor-e? Nem tudom.

Ó, köszönöm! Ezt nem is tudtam... Mármint a felkunkorodó csizmáról. Szép.

Szerintem nem csak a termőtalajt értette. :) Ez is nyugati gondolkodás - szét akarnád szedni, ami egész. A Föld egész, mert "termőtalaj" sem lenne, ha az egész bolygó nem lenne. Ha nem lenne élő, egész, teljes ökoszisztéma. Szerintem.

krüger 2010.09.25. 18:08:30

@Baaltazar: Lehet, hogy eleink az egész Földre gondoltak, nem tudom.

Szépek a paraszti szokások, nem egy esetben egészen megindítóak. Legalábbis engem nagyon meg tudnak hatni. Nagyon szomorú vagyok, amiért a paraszt szót sokan szitokszónak használják. Én nagyra becsülöm a parasztembert.

anom 2010.09.25. 22:18:30

@Közvetítő:

Nincs helyhez kötve ez téves.
Az, hogy te vagy én vagy az egész emberi civilizáció nem tapasztalja meg a helyük elmozdulását az egy dolog, de nincsenek helyhez kötve.
Egészen pontosan maga a Föld az ami folyamatosan változik.
Ez az ami ennek a megértésének a problémáját okozhatja. Nem az energiaközpontok mozognak, hanem maga az anyag.
A Föld pedig nem olyan mint az ember, hogy a "könyöke" mindig egy helyen van. :)
Bár ez az emberre sem igaz valójában. Mert ha valaki kitépi a szívét egy illetőnek, attól még a szívcsakrája ugyan ott lesz és nem az kitépője kezében. :D

anom 2010.09.25. 22:28:43

Jó talán ez annyira nem volt vicces. :)

De csak azt akartam ezzel mondani, hogy a Föld bár "szervesen" energetikailag, tudatilag is (meg mindenhogy) részünk és mi az ő részei, viszont teljes hasonlóságot ne várjunk el "szegény" bolygónktól. Ne akarjuk lehúzni őt is a mi szintünkre, mert "ő" nem ember. :)
Energetikailag is más jellegű.
A "központja" amit én egyáltalán nem neveznék szívnek, de ha már emberhez akarjuk minden áron hasonlítani annak lehetne talán mondani, az természetesen a magjában van.
Amit véletlenül még a tudósok is központi magnak neveztek el. :)

FataMorgana (törölt) 2010.09.25. 22:57:43

@anom:

:)) Télleg nem. De nagyon plasztikus és nagyon erőteljes. :)

FataMorgana (törölt) 2010.09.25. 22:59:29

@krüger:

Én is. Számomra a néprajz, a népszokások, ahogy éltek anno - az nagyon közel áll a szívemhez. Remélem egyszer én is ültethetek, kertet gondozhatok és búbos kemencében süthetek...

Közvetítő 2010.09.26. 23:22:20

@anom: Tisztázzuk kérlek hogy miről beszélünk. :)

Pilatus 2010.09.27. 09:15:34

@krüger:

Igen, a paraszti életforma valóban lenyűgöző és megható, bár ilyenel sajna ma már egyre kevésbé találkozhat az ember.

Dr. László András előadásán hallottam egyszer, hogy az úgynevezett autentikus népművészet a régen letűnt Aranykor igen kései, utolsó és sajnos gyönge visszfénye.
De mindenképpen: Fény

P.

Pilatus 2010.09.27. 09:16:51

@Pilatus:

"ilyenel" helyett, természetesen: "ilyennel"...

krüger 2010.09.27. 11:08:40

@Pilatus: Igen! Szép gondolat.
Régen a népi kultúra magaskultúra volt. A népmesék, mondák, énekek, versek a kultúra legmagasabb szintjét jelentették. De még pl. a 18. sz-ban is, a bécsi suszterek Mozart zenéjét fütyörészték. A giccs, a celebkultúra, a bulvár a 19-20. században alakult ki.

Pilatus 2010.09.27. 11:37:03

@krüger:

Emlékszem, egyszer valaki felhívta a figyelmemet, hogy az eredeti magyar népmesék valódi tanító-mesék voltak. Az "Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona" meséje például ilyen formában tanította a gyerekeket az égbolt csillagainak meghatározására.
Érdekesség: Ebben a mesében szerepel a Sánta Farkas figurája. Nos, ez (vagy "Ő") azért volt sánta, mert a mese szülőhelyéről nézve, a Lupus csillagkép sohasem tudott egészen a horizont fölé jutni, egy rész mindig alatta maradt...

P.

FataMorgana (törölt) 2010.09.27. 11:42:02

@Pilatus: @krüger:

Bizony. :)

A népmeséink hatalmas kincsek. Minden bölcsesség megvan bennük: pszichológiai, asztrológiai és asztronómiai, és persze szellemi tanítások is. Régen a legtöbbet felnőtteknek mesélték. A gyerekeknek inkább énekeltek, de megvoltak persze minden életkorhoz a mesék is, mondókák is. És a népművésztről, a díszítőművészetről ugyanezt elmondhatjuk. Virágnyelven mindent kifejeztek. :)

zagguduru (törölt) 2011.01.09. 10:30:49

Védtük Európát! Sajnos.

Közvetítő 2011.01.09. 11:58:51

Óhajtjátok Zagguduru kitiltását? Gondoltam felszólítom, de nem hiszem hogy képes volna változtatni.

2011.01.09. 13:08:14

@Közvetítő: Majd rájön, hogy ez nem az ő társasága és elkopik innen. Negligálni kell és kész.

dalai 2011.04.29. 16:35:22

Arról, hogy van-e a Földnek "szívcsakrája":

sites.google.com/site/szivcsakrapilis/

krüger 2011.04.30. 15:24:31

@dalai: Nos igen, köszönöm a cikket. Jól összefoglalja a lényeget.

2011.05.01. 11:46:39

@dalai: helyes, én is így gondolom. kösz.

saluosi 2011.05.02. 09:38:34

@Kulics: @krüger: @dalai:
Akkor most Őszentsége szavai eldöntötték ezt a kérdést?A többi "nagy " kérdésben is az ő szavai a perdöntőek?Mert akkor innentől csak az ő tanításait fogadom el...
Vagy csak azért tűnik igaznak,mert egyezik a véleményetekkel?!hmmm..
Ne értsetek félre,nem vagyok ennek a szívcsakra ügynek a szószólója,felőlem akár itt is lehet a szívcsakra,ha egyáltalán van ilyen....

2011.05.02. 09:50:41

@saluosi: A lényeg a következő:
Ezo és spirituális műfajban a leírt, elmondott dolgok kb 99% ellenőrizhetetlen a hétköznapi ember számára. Lehet hogy szívcsakra, lehet hogy ez az egész csak blöff, lehet hogy vannak ufók, lehet hogy csak egy iparág (könyv és magazinkiadók) anyagi érdekei miatt tartják fenn ezt a "legendát".
És láttuk, hogy ezen a blogon is megvezetnek minket és emberi fantáziálásból származó "tanításokat" kapunk.
No ebben a dologban nyilatkozik egy olyan ember, aki talán közelebb áll a Valósághoz, mint mi albertirsai leszázalékolt olajbányászok.
De igazad van, ez is mirólunk szól, hogy mit fogadunk el igaznak: a Dalai Láma se hozott bizonyítékot.

krüger 2011.05.02. 10:30:51

@saluosi: Számomra nem az a lényeg, hogy a véleményem egyezik-e a dalai láma véleményével vagy sem. Nem erre gondoltam. Én szimplán arra gondoltam, hogy a dobogókői szívcsakrában hívők számára eddig a döntő érv az volt, hogy a dalai láma ezt mondta valamikor. Most kiderült, hogy nem mondta, vagy ha mondta, akkor mostanra már másként gondolja.

Én azért nem hiszek ebben a Föld csakrái dologban - egyebek mellett - mert amit mi a földfelszínből látunk, az egy nagyon-nagyon vékonyka rész. A Föld teljes méretéhez viszonyítva szinte csak egy pici egyenetlenség. Szóval ez olyan, mint ha az ember csakráit az döntené el, hogy hol vastagabb a bőre egy kicsit.

saluosi 2011.05.02. 10:57:48

@Kulics:
Pontosan.Miután nem érzem magam arra hivatottnak,hogy eldöntsem mennyire hitelesek a láma tanításai,ezért a véleményét is ugyanolyan alázattal fogadom.
@krüger:
Érdekes,hogy pont a földfelszínt említed...
A múlt héten voltam egy előadáson,ahol arról is szó esett,hogy zajlik a Dobogókő és környéke alatti barlangrendszerek kutatása,ahol nagy valószínűség szerint a pálosok munkálkodásának és életének nyomai is fellelhetőek...

2011.05.02. 11:07:41

@krüger: nemrés kíváncsiságból utánanéztem a Földünk arányainak. Ha felemeled a mutatóujjadat 2 méter magasságba, akkor az ujjad vastagsága mutatja a föld kéreg vastagságát, a padló pedig a föld középpontját. Hogy mi van e kettő között arról nincsenek tökéletes ismereteink: állítólag a föld középpontja tömény vasgolyó, de mások ezt cáfolják. Az biztos, hogy a föld kérge alatt egy vulkanikus izzó lávatenger van, és ez az arányaiban nagyon vékony kéreg ezen "úszik". Így gondoljunk a lábunk alatt levő föld stabilitására.

krüger 2011.05.02. 11:22:52

@Kulics: Így van. És amikor az úszó lávatenger az átlagosnál jobban megmozdul, olyankor vannak a földrengések. Szóval igen, úszunk a láván.

Kékavian 2011.05.23. 11:19:53

Akkor a föld belsejében lakó UFÓK beszámolóival mi van?
Nehezen hiszem énis hogy alagutakban főld alatti városokban laknak..és a magma oda nem folyik be????
Pedig amerikából jöve a Saszta hegyben vannak állitólag ilyen városok hosszú alagutrendszerekkel.

Ugyan akkor látom a térképen ez a terület végig tüzhányókkal övezett az amerikai partok nyugati felén végig délamerika csücskétől fől canadáig alaszkáig.

krüger 2011.05.23. 14:35:05

@Chagall: Az van, hogy tényleg létezik ez a Shasta nevű hegy, és álítólag valamilyen katonai bázis van a környékén. A többi szenzációhajhász bulvárlapok kitalációja.

Kékavian 2011.05.23. 23:59:41

krüger kerestem a térképen, e nincs kiirva a neve ahogy a többi rendes hegynek, pl. kiskopasz nagykopasz... Namost állitólag a amerikai ezómicik irásai lapján onnan délamerikáig hosszu földalatti alagutrendszerben elágazva földalatti városok vannak.
És ez a terület egyik legvulkanikusabb terület (nem tudok képet idetenni meg) és a földrengési tektonikus mozgások is erősek errefelé...Lásd Hawai és a többi ettől a térségtől nyugatabbra (nekünk távolkelet) lévő állandó földrengészónákat.
Na oda pakolhatják a többévi ellátmányt aztán ki eszi meg ha rájuk omlik?

Kékavian 2011.05.24. 00:01:55

A dogmatikus vallási vezetőknek nem a szaporulatot kellett volna preferálniuk hanem a felelős családtervezést..amennyit ellehet tartani és felnevelni a föld kihasználása nélkül!
Sajnos a politika betett az emberiségnek a történelmi vallási vezetéssel együtt!

Van isten csak nem az amiről beszélnek!

Pilatus 2011.05.24. 04:56:18

@Chagall:

"A dogmatikus vallási vezetőknek nem a szaporulatot kellett volna preferálniuk hanem a felelős családtervezést..amennyit ellehet tartani és felnevelni a föld kihasználása nélkül!"

Kedves Chagall!

Pontosan melyik dogmatikus vallásra gondolsz?
Figyelmedbe ajánlanám az egyház családokat érintő állásfoglalását, a "Család éve" program-sorozatát.

Tények ismerete nélkül tán nem kéne vádakat megfogalmazni.

P.

krüger 2011.05.24. 09:14:22

@Chagall: Jaj, dehogy nincs kiírva!

Pl:

www.mapquest.com/maps?city=Mount%20Shasta&state=CA

Meg még egy csomó más helyen.

Ott van szépen kiírva.
Ezek a földalatti városok a képzelet szüleményei. Ha meg onnan állítólag Dél-Amerikáig, vagyis több ezer kilométeren át alagút lenne, akkor már mindenki odajárna utazgatni.

Azt, hogy hol sok a földrengés, a tektonikus mozgás, a földalatti tektonikus lemezek elhelyezkedése határozza meg, ezeket már elég alaposan felmérték, Japán partjainál is van egy, azért van ott annyi földrengés. Ez az úgynevezett tűzgyűrű. Semmi köze ufókhoz.

krüger 2011.05.24. 09:18:31

@Pilatus: @Chagall: Mert hogy ki preferálja a szaporulatot? Nem értem.

Egyébként a középkorban a katolikus egyháznak volt egyfajta születésszabályozó szerepe. Konkrétan úgy festett a dolog, hogy bizonyos egyházi ünnepeken tilos volt a nemi élet. Hogy melyeken, azt a szerzetesek állapították meg. Kimutatható, hogy ezeknek az ünnepeknek a számát aszerint bővítették-szűkítették, hogy éppen milyen volt a gazdasági helyzet.

De ha megnézed, hogy a túlnépesedés milyen országokat sújt, akkor azt fogod látni, hogy döntő többségük (Kína, India, Pakisztán, Indonézia, Banglades, Nigéria, pl.) nem is keresztény ország. Szóval nehéz vallási befolyásról beszélni, legalábbis keresztény befolyásról biztosan nem.

krüger 2011.05.24. 09:46:52

@Chagall: Van egy médium, aki szerint a Shasta hegy belsejében az egykori Lemuria lakói élnek földalatti barlangokban, már 12 ezer éve. Van kép is a főnökükről, akinek Adama a neve.

www.diannerobbins.com/telos.html

(kicsit lejjebb kell görgetni a lapot, hogy a kép láthatóvá váljon).

A bejárat természetesen nem látható akárki számára, szóval ne is keressük, mert úgysem találjuk meg, ha nem vagyunk médiumok.

Minderre az a bizonyíték, hogy Diane Robbins tudja, mert ő médium.

Viszont lehet vásárolni olyan kristályt, amit a Shasta hegyen aktiváltak (hogy az aktivált kristály miben különbözik a passzívtól, azt nem magyarázzák meg, de biztosan sokkal jobb egy aktív kristály mint egy nem aktív).

Csak 75 dollár. A hülyének is megéri. Itt rendelhető:

www.onelight.com/mtshasta/mainshasta.htm

(A lap alján).

krüger 2011.05.24. 12:45:55

Máskülönben ez az egész földalatti város meg alagútrendszer dolog nem állja ki az elemi logika próbáját. Soroljam?

A Földön a magasabbrendű élethez oxigén kell. A földfelszín alatt nincsen oxigén. Akkor hogyan lélegeznek. Mivel világítanak? A világításhoz energiát kell termelni. Amihez gépek kellenek, hajtóanyag. Azt honnan veszik?

saluosi 2011.05.24. 13:40:59

@krüger: Jaj,hát biztos az aktivált kristályokból!!!

Pilatus 2011.05.24. 15:28:42

@krüger:

"De ha megnézed, hogy a túlnépesedés milyen országokat sújt, akkor azt fogod látni, hogy döntő többségük (Kína, India, Pakisztán, Indonézia, Banglades, Nigéria, pl.) nem is keresztény ország. Szóval nehéz vallási befolyásról beszélni, legalábbis keresztény befolyásról biztosan nem. "

No.
Akkor is a keresztény egyház tehet mindenről, pláne az a dogmatikus Róma! Értve??? :)

P.

krüger 2011.05.24. 17:48:23

@saluosi: Hogy erre nem gondoltam...

krüger 2011.05.24. 17:49:23

@Pilatus: Igen, persze.
Mostanában olvastam, hogy az iszlám vallást is valamelyik pápa találta ki, hogy ezzel is gyengítse Bizáncot. Ő adta az ötletet Mohamednek. Bizony.

Pilatus 2011.05.24. 19:09:03

@krüger:

Na, erre nem tudok mit lépni.

(Te sem kaptad meg az üzenetemet?)

P.

krüger 2011.05.24. 20:03:55

@Pilatus: Én megkaptam és örültem neki.

Kékavian 2011.05.24. 20:56:25

OK a föld alatti városoról csak olvastam ezóéknál erre arra és agyaltam hogyan látnak, én utálom ha nincs fény.

Családtervezés: valóban mohamedán =muszlim országokban nagyobb a szaporulat de biza a Papa is nyugodtan hagyhatta volna vagy jóváhagyhatta volna a óvszerhasználatot és az antibébit mégha a gyógyszer alapos károkat is okozott igy utólag látva az élővilágban! Tele van afrika aidszesekkel az óvszer tiltása miatt, ott is éheznek az emberek....Szóval valahol nagyon elrontották.
Vádaskodok vádaskodok fenét nem én vezetem sem az országot sem a történelmi vallásokat ha én tenném biza a sok dogma helyett cselekvésre buzditanám a jónépet.
Mondjuk most a mezőgazdaság ujraszervezésére!

De ez a pilis topic bocs igy eggyütt ez OFF.

krüger 2011.05.24. 21:20:08

@Chagall:

Olvasni sok mindenről lehet, de érdemes mindent a saját józan eszünkkel át is gondolni. A fény hiánya csak az egyik dolog. Ott van a szimpla oxigénhiány Az emberalkotta földalatti létesítményekben az oxigén szellőzőberendezések biztosítják, de ezek méretes, jól kiépített szerkezetek, és sok energia kell a működésükhöz. Nem lehet csak úgy eldugni őket. Meg aztán mit esznek a föld alatt? Fény nélkül nem létezik se növénytermesztés, se állattenyésztés.

Az afrikai népszaporulatnak meg az AIDS-nek nincs túl sok köze az óvszer tiltásához. Már csak azért sem, mert Afrikában elég kevés a hithű katolikus. Meg hát ahol az emberek napi 1 dollárból élnek, ott még a koton is luxuscikk, a fogamzásgátlóról nem is beszélve.

Inkább arról van szó, hogy évezredeken keresztül Afrikában nagyon sok volt a gyerek, a társadalmi szokások is ehhez idomultak. Mindez nem emelte nagyon a népszaporulatot, mert a gyerekek nagyobb része még a serdülőkor elérése előtt meg is halt. Ma már sokkal kevesebb gyerek hal meg, mert azért mégiscsak javultak valamit a higiéniás viszonyok, meg kevesebb az éhezés, a szokások viszont nem változtak meg olyan mértékben.

krüger 2011.05.24. 21:25:55

Meg aztán pl. Írország meg Lengyelország erősen katolikus országok, mégis alacsony a népszaporulat. Az emberek tisztelik a pápát, de nem nagyon hallgatnak a szavára.

Afrikával az a baj - valaki mondja már ki végre - hogy olyan társadalmakban, ahol a norma és a szokás egymás karóval és nyíllal történő lemészárlása volt, géppisztolyt és géppuskát adtak az emberek kezébe (tankot, repülőt már nem nagyon, mert az már túl bonyolult, nincs hozzá kezelőszemélyzet, ha elromlik, nincs aki megjavítsa, vagy egyáltalán karbantartsa). Ők meg csinálják azt, amit mindig is, csak most már automata fegyverekkel. Besoroznak a hadseregbe 10-11 éves gyerekeket, egész törzseket irtanak ki, emberhúst esznek, csecsemőket erőszakolnak meg és hasonlók. Totális reménytelenség.

lemúr in lamúr 2011.05.24. 22:49:22

Szívcsakra ügyben egy az ezen az oldalon hitelesnek nyilvánított (no persze nem általatok, hanem a sugalmazó és/vagy a médium által) entitás üzenete a magyarokhoz:

harmonia.honlapepito.hu/?modul=oldal&tartalom=1149388

Hozzátéve még azt, hogy valakinek herótja volt, ha jól emlékszem a rezgésszint szótól. Igen, szerintem is zavaró, hogy akik erről beszélnek, nem konkretizálnak. Viszont azt tudni lehet, hogy az elektromágneses hullámok egy része az univerzumból
származik, másik része a Földből (ez az ún. Schumann-rezgés = a föld és az atmoszféra
saját rezgése, kb. 7,8 Hertz). Amikor ezt felfedezték, valamikor 100 éve, akkor 7,8 Hertz volt évtizedeken keresztül. 1978-ban kerültek az érdeklődés középpontjába, amikor kiderült, hogy megegyezik az emberi agy 7-10 Hz-es alfa-hullámainak rezgésszámával, amelyek az álom és ébrenlét határán jelentkeznek a hippocampusban. Ez az érték annyira állandó volt, hogy a hadseregek is megbízható adatként kezelték.

Azóta, hogy Sai Baba bejelentette 1986-ban, hogy az emberiség kikerült a Káli Juga, a sötétség korszakából és a most következő évtizedek az apokalipszis időszaka lesz, a Schumann-rezgés értéke lassan emelkedik, jelenleg már több, mint 12 Hz! Ez kevesebb, mint 16 órának felel meg naponta a korábbi 24 helyett, és tovább csökken... Ezért tűnik úgy, hogy gyorsabban telik az idő.

krüger 2011.05.24. 23:51:30

@lemúr in lamúr: Én írtam, hogy herótom van már attól, hogy mindenki rezgésekre meg rezgésszámokra hivatkozik anélkül, hogy ennek bármilyen alapja lenne, vagy legalább azt megmondaná, hogy akkor mi rezeg és milyen frekvencián.

Amit a Schumann rezgésről írtál, abban keveredik az igazság és a fantázia.

Először is nem Schumann rezgés van, hanem Schumann rezgések, melyek frekvenciája:

7.83, 14.3, 20.8, 27.3 és 33.8 Hz.

Ezek közül a legalacsonyabb a 7.83 Hz. Értéke leginkább a villámoktól függ, amikor relatíve több villámcsapás van, akkor magasabb lesz. Az idő múlására vagy annak érzetére semmilyen hatása nincsen.

Az, hogy a Schumann rezonancia értéke emelkedne nem igaz, az elmúlt 50 évben kis ingadozástól eltekintve (legfeljebb 8.1 Hz) semmit nem változott. Látom én is azokat a honlapokat, ahonnan az információt vetted, de ezek alap nélküli fantáziák, a valóságban a
Schumann rezonanciák értéke nem változott, és egyébként sincsen semmi köze az idő múlásához.

Jellemző, hogy akik szerint emelkedne az értéke, sehol semmilyen konkrét adatot nem mondanak, csak annyit, hogy "amerikai és orosz (akármilyen) tudósok megállapították." Nos, semmi ilyesmit nem állapítottak meg. Akik tényleg megmérték (Észak-Kaliforniai Földrengéskutató Központ), azok azt állapították meg, hogy nem változott, a 7.83-8.1 Hz sávban mozog.

Az, hogy az emberi agy valamilyen frekvenciájával egyezik, semmi különöset nem jelent. Egyébként volt néha, hogy hallgattam ezt a bizonyos Schumann frekvenciát fejhallgatón, de nem mondhatnám, hogy nagy hatást tett volna rám. Japán kutatók szerint esetleg csökkentheti a vérnyomást egy kicsit.

Pilatus 2011.05.25. 05:43:36

@lemúr in lamúr:

Az, hogy Sai Baba miket hordott össze, teljesen lényegtelen, zagyvált ő már sok mindent.
A Kali Yuga nem ért véget, sőt, még majdnem négyezer évig nem is fog. A Vízöntő korszak után a Bak korszaka jön, ami (Baktay Ervin szerint) semmi jót nem ígér.

Ha már a Kali Yugáról esett szó...

P.

Pilatus 2011.05.25. 05:52:34

@krüger:

"Egyébként volt néha, hogy hallgattam ezt a bizonyos Schumann frekvenciát fejhallgatón, de nem mondhatnám, hogy nagy hatást tett volna rám. "

Én is hallgattam, de nekem nagyon tetszett Schumann 4. szimfóniája. Remek rezgéstartományai vannak!

P.

krüger 2011.05.25. 07:18:13

@Pilatus: Hát igen, valószínűleg érdemesebb azt hallgatni, mint a Schumann rezonanciát (eme másik Schumann neve Winfried Otto Schumann volt, és 1888 - 1974 között élt).

Ez az időrövidüléses zagyvaság egyébként tényleg ott burjánzik az interneten. Bár az egyforma szövegezésből kitűnik, hogy egyvalaki agyalta ki, mások pedig átvették minden kritika nélkül.

Hirdetői közé tartozik pl. Gregg Braden, akinek több könyve megjelent magyarul is. Isten látja lelkemet, én próbáltam valamit kezdeni Gregg Braden munkásságával. Elolvastam vagy 3 könyvét, filmen megnéztem több előadását. De mindig az lett a végére a benyomásom, hogy egyszerűen nem mond semmit. Hivatkozik erre-arra-amarra, mindenféle érdemleges alátámasztás nélkül, és a végén nem lesz okosabb tőle az ember.

Ami a Kali Yuga végét illeti: erről annyiféle számítás van forgalomban, ahány helyen nézi az ember. Kezdve onnan, hogy 1898-ban véget ért, egészen odáig, hogy még 400 ezer év hátravan belőle. Sai Babát meg inkább hagyjuk... De ha valakit érdekel, a youtube-on több helyen megnézheti, amint Rodolfót megszégyenítő bűvésztrükköket mutat be, csak éppen ő nem teszi hozzá, hogy "Vigyázat, csalok!"

Azt meg már eleve nem értem, honnan veszi bárki is, hogy most gyorsabban telik az idő. Objektíve ugyanúgy telik, ahogy eddig, az meg, hogy ki hogyan érzi az idő múlását, egyéni dolog. Én pl. egyáltalán nem érzem, hogy gyorsabban telne mint 20 vagy 30 éve, de ahány ember él a világon, annyiféleképpen érzi az idő múlását.

Pilatus 2011.05.25. 19:21:23

@krüger:

Igen.
Az időrövidülés abszolút szubjektív valami. Egyszer a rádióban hallottam erről (úgy harminc éve), hogy a gyerekek-fiatalok számára az idő lassúnak tűnik, és ezt a szakember azzal magyarázta, hogy rengeteg új ismerettel találkoznak, és ezek földolgozásához bizony sok idő kell, szinte leállnak az új problémák megoldása során. Emiatt érzik lassúnak az idő múlását.

Az idősebbek számára már nem tartogat az élet oly sok ismeretlen dolgot, nem kell "megállni" egy-egy probléma mellett, ezért aztán gyorsnak érzik.

Nos, ezt én nem tudom megítélni.

A Kali Yuga.

Baktay Ervin szerint a Nagy Napciklus (a precesszió) kb. 25. 000. évigtart, és ennek a körpályának két térfele van: egy világos és egy sötét.
A ciklus a zenitről indul (ez az oroszlán csillagkép), és "lefelé" tendál, a sötét térfél felé. Az utolsó világos jegy: az Ikrek.

A Bika beköszöntével bukik alá a Nap a sötét térfélre, vagyis a Kali Yugába, ahonnan majd kb. 12.500 év múlva a Nyilas végén, a Skorpió elején jön ki.

Jelenleg elkezdtük a Vízöntőt, ami a Kali Yuga legmélyebb pontja, a Napciklus mélypontja (nadir).

És lám, én is rosszul mondtam, mert nem 4.000 év van még hátra a sötét korszakból, hanem legalább hatezer.

Ugyanis egy-egy világhónap kb. 2160 év. És majdnem a teljes Vízöntő előttünk van még, aztán jön a Bak és a Nyilas.
Úgyhogy lehet számolni, és el lehet felejteni Sai Babát.

(Egyébként az Apokalipszis is érdekes módon nyilatkozik minderről, keményen cáfolva Sai Babát.)

P.

lemúr in lamúr 2011.05.25. 20:23:00

@Pilatus: @krüger:
Nagyon okos, nagyon jól informált szkeptikusokkal nem tudok, nem is kívánok vitatkozni. Volt nekem egy 200 IQ-s barátom valamikor, aki mindenre tudott statisztikai adatot, mindent meg tudott cáfolni és annak az ellenkezőjét is, racionális alapon. Csak valahogy a szívét nem tudta használni, a racionális megismerési módokon kívüli utakról meg hallani sem akart.

Az említett "tényeket" (honnan tudhatnám, hogy azok-e, nincsenek mérőberendezéseim) nem az általad megtalált honlapokról tudom, csak így volt könnyebb leírni, nem mertem volna a magam fogalmaival előadni, nehogy bele lehessen kötni. Így is bele lehetett. Én sem tudom, hol az igazság, de ezt szerintem nem is így lehet eldönteni. Lám, valakik azt állítják, nő a rezgés, mások szerint nem nő (a villámokról én is tudtam hogy akkor változik). Mindenki hajlama szerint teszi le a voksát azok mellett az érvek mellett, ami az ő hitrendszerének, világnézetének megfelel. Ha meg hajlandó nyitni és változtatni a hitrendszerén, a sok ellentétes információhoz hozzárendel egy talánt, és bízik abban, hogy előbb-utóbb helyükre kerülnek a dolgok. Én már két paradigmaváltáson vagyok túl és óvatos vagyok annak megítélésében, hogy valami hülyeség-e vagy lehet igaz is, esetleg valami igazságtartalma.

Baktay nem maga az orákulum asztrológiai kérdésekben, legalábbis abban a szemléletben, amiben én tanulom. Főleg, ha csak azt nézzük példaként, hogy szerinte vannak magasabb rendű és alacsonyabb rendű horoszkópok (ezt se biztos, hogy jól idézem, mert nincs időm utánanézni). Kissé meghaladott ez a szemlélet, nem?

krüger 2011.05.25. 20:45:20

@lemúr in lamúr: Na, álljon meg a menet. Itt nem arról van szó, hogy ki mennyire okos vagy jólinformált, kinek van szíve meg kinek nincsen, hanem alapvető tényadatokról.

Ha elkezdesz vizsgálódni, hogy akik azt állítják, hogy a Schumann rezonancia értéke nőtt volna, azok SEMMIFÉLE adattal nem tudják alátámasztani. Aztán meg ha azt nézed, hogy a Schumann rezonanciának milyen hatása van az idő múlására, megint azt fogod találni, hogy SEMMILYEN bizonyíték, vagy akár hivatkozás nincsen megadva.

Erről tényleg nem érdemes vitázni, mert a vitához érvek kellenek, itt meg érvek nincsenek, csak "bemondás."

Ez a "honnan tudhatnám, nincsenek mérőberendezéseim" szöveg nagyon gyenge. Ezen az alapon azt se hidd el, hogy Fukusimában sugárzik van, hogy honnan tudhatnád, nincs mérőberendezésed. Vagy akár Csernobilban... Egyikünk sem volt ott (gondolom), és különben sincsen sugárzásmérőnk.

Nem így működnek a dolgok. A dolgok úgy működnek, hogy el kell dönteni, mi a hiteles és mi nem. Ez nem mindig könnyű, néha nem is lehet. De többnyire azért vannak támpontok. Az egyik ilyen támpont a józan ész. A másik az, hogy megnézzük, van-e valami hivatkozás. Ha annyi van, hogy aszongy "amerikai tudósok megállapították", akkor kezdjünk gyanakodni, de nagyon....

De mondok egy jó támpontot. Ha valami csak az interneten terjed, de a nyomtatott sajtóban nem, beleértve a nyomtatott lapok webhelyeit is, akkor kezdjünk nagyon gyanakodni. A nyomtatott sajtó ugyanis szenzációra éhes. Mindent leközölnek, ami érdekes, DE: van azért egy szabály. Még a Bors, a Blikk vagy Best magazin is megtesz annyit, hogy ha valami gyanús szenzáció van, akkor felhívnak telefonon egy hozzáértő embert, és megkérdezik, hogy mit szól hozzá. Ilyenkor aztán a nagy hülyeségek ki szoktak hullani. Ha valami kizárólag az interneten terjed és sehol máshol, az szinte biztosan zagyvaság.

A Kali Yugáról többféle számítás van forgalomban, mindegyik mögött komoly tekintélyek állnak - több ezer év eltérés van az egyes források között. Természetesen mindenki azt hisz, amit akar.

Pilatus 2011.05.25. 20:48:46

@lemúr in lamúr:

Kedves Barátom!

Hogy Baktay orákulum-e, avagy nem, azt eldönteni nem tudom. Viszont a Napciklus kérdésében nagyot nem tévedhet, hiszen ez a dolog csillagászati (asztronómiai) tény, és ez egyáltalán nem orákulum-függő.

Ha Téged esetleg megnyugtat, akkor elárulom, hogy nincs 200-as IQ-m. Azt viszont nem nagyon értem, miért is lennénk - krüger és én - szkeptikusok?
Tán amiatt, mert néhány kérdésben eltérő az álláspontunk a Tiéddel?
Bizony, nagyon is kötődünk transzcendens kérdésekhez, legföljebb nem az ezotéria világából merítünk.

Tisztelettel tekintek Rád, mert nem lehetett könnyű két paradigmát is váltanod! Lásd, elmúltam 60, de még mindig az elsőnél tartok, és azt hiszem, már nem is cserélem le.

P.

krüger 2011.05.25. 21:12:24

Egy bizonyos Veera Brahmam azt írja a Kaala Jnaana című művében, hogy a Kali Yuga vége Kr.e. 3102-ben kezdődött, és Kr.u. 1898-ban ért véget.

Máshol szintén azt írják, hogy Kr.e. 3102-ben kezdődött, viszont a hossza 432 000 év, tehát még elég sok van belőle hátra.

Megint mások szerint 5 000 éve kezdődött, de még akkor is visszavan belőle 427 000 év.

Maga Sai Baba se ugyanazt mondta, mert 1968-ban azt nyilatkozta (hangfelvétel van róla), hogy még 5320 év van hátra a Kali Yugából. Aztán 1997 körül azt mondta, hogy akkor lesz vége, amikor eléri a 75. születésnapját. Ami el is jött, aztán meg elmúlt.

Pilatus 2011.05.25. 21:34:46

@krüger:

Ezekre nem tudok mit mondani, legföljebb annyit, hogy amíg Baktay asztronómiai érvekkel alá is támasztja, amit a Kali Yugáról állít, addig az Általad felsoroltaknál ezt momentán nem látom.

Amúgy meg az igazság az, hogy a Sötét Korszak végének dátuma azért nem hoz izgalomba...

P.

krüger 2011.05.25. 22:31:33

@Pilatus: Én passzolok, fogalmam sincsen, hogy ez ügyben mi lehet az igazság, mindamellett, hogy engem sem hoz a kérdés izgalomba. Csak azt akartam illusztrálni, hogy mennyiféle nézet van forgalomban erről a kérdésről.

Az Apokalipszisről is elég sok magyarázatot, értelmezést olvastam, de arról sem tudom eldönteni, hogy melyik nézet a helytálló, vagy éppen egyik sem.

lemúr in lamúr 2011.05.28. 07:44:06

Amúgy az a felfogás, amiben az én tanáraim működnek, egyik jegyet sem emeli ki a másik rovására. Pl. a Vízöntő (kor is) lebont egy régi elöregedett rendszert forradalmian új dolgokat hoz be. Ennek lehetnek és lesznek pozitív és negatív jelenségei is. A Bak egy új struktúrát szilárdíthat meg, amely működhet az Isteni Törvény szerint is, meg persze valami merev dogmatikus életellenes módon is...

Sai babával nem foglalkoztam igazán, persze, lehet, hogy nem hiteles, és a föld rezgésszámának növekedése sem. Csak 2 megfontolandó szempontot szeretnék ehhez hozzáfűzni:
Aki bűvésztrükköknek tűnő valamiket mutat be, az lehet, hogy csak a mi elménk számára felfoghatatlanul uralja az energiákat, saját energiáit, lásd: Castaneda könyvei Don Juan tanításairól. Lehet ezt is hiteltelennek minősíteni, persze.

@krüger: azt, hogy azt elhisszük, hogy Japánban mi a helyzet a sugárzással, pedig nem tudjuk személyesen mérni, azért van, mert, akkora a társadalmi publicitása, hogy nem mernek ez ügyben hazudni, mert megy pl. a Greenpeace és bemér és cáfol. Erről a Schumann regés(ek)ről meg ugyan ki hallott? Tanítják az iskolában? És ha emelkedett, és ez a tény értelmezhetetlen egyelőre, sőt esetleg riasztó lehet azok szerint akik az információkat adagolják a közvéleménynek, akkor Ön szerint (feltételezem a pilátusi kort : ) nyilvánosságra fogják hozni? Mint az ufonauták testének megtalálását meg egyebeket. Persze mindez gondolom szintén mese Ön szerint. Vagy hát Ön azt gondol, amit akar.

@pilátus: Köszönöm, ha őszinte volt a tiszteletnyilvánítás. Bele kell halni egy paradigmaváltásba, mert a világ összeomlik az ember körül. Ateista családból meggyőződéses ateistaként kezdtem. Istent sem lehetett racionális úton felfedeznem a világban. Nem is akartam... Persze, hogy az ember ragaszkodik ahhoz, amit már felépített az elméjében, mint világkép, mert anélkül nincs fogódzkodó és zuhan a semmibe.

Nem fogom tudni és nem is szándékozom folytatni a vitánkat Önökkel, mivel

1: sajnos nincs rá időm, 3 gyermeket kell egyedül nevelgetni, gondozni, most már sír a legkisebb.

2. Közvetítő kiírta a kezdő oldalra, hogy ez nem vitafórum, mégis hagyja... Nem szeretnék tovább visszaélni vele.

3. Ez egy csöndes kérdés magamban, nem kell rá válaszolni:
Ha Közvetítő a kezdőlapon közli azokat az elméleti alapvetéseket, ami alapján ez az oldal és az ő világnézete működik (Beszélgetések Istennel, stb), akkor Önök, akik úgy látom a Bibliát tartják egyedüli hiteles információforrásnak meg a "józan észt", ami ugye relatív, szubjektív, miért itt kommentelnek, miért olvassák ezt az Önök szemében hiteltelennek számító honlapot? Csak a vita kedvéért? Őrködnek a megvezethető emberek lelki üdvössége felett? Vagy mégiscsak valami átfordulni készül belül Önökben, amit maguk előtt is titkolnak? Ami szemét, arra az igényes ember egy idő után figyelmet sem fordít. A Beszélgetések Istennel pedig a Bibliáról is véleményt nyilvánít...

Szeretettel búcsúzik: lemúr

lemúr in lamúr 2011.05.28. 08:05:30

Valahogy kitöröltem az elejét.
Szóval: A precessziós pálya tény, nincs mit vitatni rajta. Azt viszont megkérdezném, hogy Baktay mi alapján jelöli ki a horizontot, a Földről nézve?

További megjegyzés: a sör rezgésszintje alacsony. Ezt szellemi tanítások és saját tapasztalatok is megerősítik. Van ami lehúz, van ami emel. Ezt a köznyelv is ismeri. Ami lehúz, az által alacsonyabb lesz a rezgésszintünk, ami emel, az által magasabb. Mindenféle mérőműszer nélkül megállapítható. Böjt, jóga, meditáció, szerelem, tiszta táplálkozás, természetben tartózkodás, stb emel. Édességek, alkohol, mesterséges környezet, elektromos eszközök közelében tartózkodás, gyűlölködés, harag, irigység, stb. lehúz. Lehúzott rezgésekkel távolabb vagyunk az istenitől. Magasabb rezgéseken többet láthatunk belőle.

krüger 2011.05.28. 14:40:08

@lemúr in lamúr: Sok minden van itten. A Schumann rezonanciákat igen, tanítják, utána lehet nézni, és mérik is, aminek szintén utána lehet nézni, onnan lehet tudni, hogy nem változik. Akik azt mondják, hogy emelkedik, azok semmilyen forrásra nem tudnak hivatkozni, magyarul az ujjukból szopják.

A Beszélgetések Istennel összes kötetét olvastam, eleinte tetszett, aztán egyre kevésbé, mostanra pedig az a véleményem, hogy teljesen hamis. Nem szívesen mondom, de ugyanez vonatkozik Castanedara is, akiről pontosan kimutatták, hogy kiknek a műveiből lopkodta össze, amit irkált (néha szó szerint), és azt is kimutatták, hogy a Mexikóban élő indiánokról hülyeségeket irkált (tehát nem volt róla személyes ismerete).

Sajnálom, nem én tehetek arról, hogy ennyi kóklerség van a világon.

És nem, nem gondolom, hogy a Biblia lenne mindennek az egyetlen hiteles forrása.

Nem, nem annyi idős vagyok mint Pilátus, kb. 15 évvel fiatalabb.

Ezek a rezgésszint dolgok azért nem jönnek be nálam, mert könnyen cáfolhatók. Jézus ugyebár ivott bort (alkohol!), evett halat, aztán mégis ő volt a Megváltó.

Nagy csomó spirituális tanítóról tudunk, akik alkoholt fogyasztanak, húst esznek, aztán mégis hiteles tanítók, és vannak olyanok is, akik böjtölnek, nem esznek húst, aztán mégsem igazi tanítók.

Mondjak példát?
A dalai láma hetente kétszer eszik húst, Pol Pot ezzel szemben vegán volt.

Sajnos az élet bonyolultabb mint az ilyen spirituális közhelyek.

lemúr in lamúr 2011.05.28. 19:01:28

@krüger: na, erre nem tudok mit mondani, kedves Krüger, igaz. Az élet igen bonyolult és főleg a spirituális dolgok hitelességének kiderítése. Marad nekünk a "gyümölcséről ismerszik meg a fa" bölcsessége meg a titokzatos szívünk, mint iránytű.

A Beszélgetések Istennel Jézus húsevésére is válaszolt: ő is ember (is) volt, nem volt tökéletes. Ez is egy válasz. A húsevés amúgy is nagy kérdés, mindenki mást mond. Nekem nem jön be, a gyerekeket nem merem teljesen anélkül "növeszteni". De minimálisat eszünk.

krüger 2011.05.28. 19:25:30

@lemúr in lamúr: Egészségetekre. Semmilyen bajom nincsen sem a hússal, sem a vegetarianizmussal, de úgy gondolom, hogy nincs spirituális jelentősége, és senki nem lesz attól jobb vagy tökéletesebb, hogy eszik (vagy nem eszik) húst vagy bármi egyebet. Nem az szennyez be, ami bemegy, hanem az, ami kijön, ahogyan Jézus mondta.

Szerintem (de ez abszolút magánvéleményem) lehet egy gyereket is húsmentesen nevelni, de akkor kapjon tojást és mondjuk túrót, és nagyon fontos még, hogy a húst ne szójával pótoljuk, mert a szója nagyon káros, különösen gyerekek számára.

A böjtölés egyébként valóban hozzájárulhat a tisztább gondolkodáshoz, de ennek biokémiai alapjai vannak.

krüger 2011.05.28. 19:56:34

Ahogy Jézus mondta:

Akkor odahívta magához a népet, és így szólt hozzájuk: "Figyeljetek ide és értsétek meg! Nem az szennyezi be az embert, ami a szájába kerül, hanem ami elhagyja a száját, az szennyezi be az embert."

(Máté 15:10)

Pilatus 2011.06.02. 19:01:33

@lemúr in lamúr:

"A Beszélgetések Istennel Jézus húsevésére is válaszolt: ő is ember (is) volt, nem volt tökéletes. Ez is egy válasz."

Azért azt szeretném tudni, ki, milyen mérce (etalon) alapján állította, hogy Jézus nem volt tökéletes.

P.

krüger 2011.06.02. 19:30:39

@Pilatus: Amennyire emlékszem, a könyv azt írja, hogy Jézus pont olyan ember volt, mint a többi, tehát semmi Isten fia meg ilyesmi. Máskülönben meg honnan veszi, hogy a tökéletesség ismérve az, hogy valaki nem eszik húst?

Pilatus 2011.06.02. 23:07:44

@krüger:

Oké, de azért Pál apostol is mond valamit Jézusról (nem tudom, melyik leveléből van, bocsánat):

Mindenben hasonlatos volt az emberekhez, kivéve a bűnt.

Úgyhogy a könyv elmehet délebbi országokba.

P.

Pilatus 2011.06.02. 23:09:27

Na, mégis megtaláltam:

"Mert nem oly főpapunk van, aki nem tudna megindulni gyarlóságainkon, hanem aki megkísértetett mindenekben, hozzánk hasonlóan, kivéve a bűnt." (zsid 4:15)

P.

Pilatus 2011.06.03. 20:55:13

@krüger: @saluosi: @Bold:

Barátaim!
Köszönöm a mai délutánt/estét!

P.

saluosi 2011.06.03. 21:31:22

@Pilatus:
Én is köszönöm,nagyon jól éreztem magam.

Bold 2011.06.03. 22:45:40

@Pilatus: Szintén!

Említettem, hogy megtaláltam, nos itt van, gyertek fel minél többen!

www.freeweb.hu/ezofon/

LaRosa 2011.06.03. 23:00:22

Kedves Pilatus, krüger, saluosi, és Bold! Én is köszönöm a mai találkozást! Szép estét kívánok Nektek! :-)

krüger 2011.06.03. 23:25:42

@LaRosa: Én is hasonló jókat kívánok, és nagyon örültem, hogy találkozhattunk!

Bold 2011.06.04. 11:42:57

ÚJRA LÉTEZÜNK!!!

Nagyon jó vallási és hasonló írások, viták:
www.freeweb.hu/ezofon

Pilatus 2011.06.04. 23:41:44

@Bold: Igen, köszönöm, és már irkáltam is valamiket az oldalra!

P.