HTML

"Jézus válaszol"

A blogon olvasható posztok tartalma egy médium által érkezik Jézustól, válaszul a Közvetítő nevű felhasználó kérdéseire. Mindez hittől és felekezettől függetlenül történik, szerteágazó témákban. Böngéssz a blogon vagy használd a keresőt, hogy megtaláld a Téged érdeklő témát! Minden hónap 25-e környékén várhatóak az új válaszok. Ajánlom RSS-olvasó használatát (Firefox).

Moderációs megjegyzések:
A médium kapcsolata Jézussal független attól, hogy hányan hisznek-e benne és hányan nem. A blog a közlések publikációs felülete, így célja, hogy rendelkezésre álljon, de nem célja semmilyen formában sem a térítés, vagy annak meghatározása, hogy a látogató mit gondoljon, miben higgyen. Elsősorban Jézus közléseiről szól, de némely esetben Általa akkreditált gondolkodóktól származó információkat is közöl. A kommentezésnél figyelembe veendő, hogy a blog nem vitafórum, erre sem célja alapján, sem technikailag nem alkalmas. A rendbontó kommenteket a moderáció törli.

Linkek, partnerek

Látogatók

Friss kommentek

2010.03.23. 10:35 Közvetítő

Kicsoda Lilith és mi a valós története?

Helyesen Lilith Úrnő.

Amikor a Földön matriarchális társadalom volt és a bírák, hadvezérek és királyok szerepét nők töltötték be, kb. 15 ezer éve élt egy Lilith nevű vezető, aki Ádám feleségének vallotta magát. Megölték és megették, mert minden egyes vezetői posztra nőt szánt.

Szájhagyomány útján őrződött meg az emléke.

20 komment

Címkék: biblia lilith


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

not funny 2010.03.23. 13:20:33

Üdv.Erről eszembe jutott egy kérdés,ha nem zavar akkor felteszem neked.

Az alvásparalízisre és a tudatos álmodásra van valami speciális magyarázat"jézusnak"?

Közvetítő 2010.03.23. 13:27:28

@not funny: Jónak tűnik a kérdés. Kérlek fogalmazd meg pontosabban és akkor felírom.

not funny 2010.03.23. 23:26:58

egész pontosan akkor:
1.-jézusnak volt-e alvásparalízise?
2.-jézus tudott-e tudatos álmodni

másrészt pedig:
3.- a tudatos álmodás során valóban asztrálprojekció történik?
4.-az alvásparalízis tényleg az agynak csak egy furcsa "játéka",vagy van valóság alapja a mítoszoknak,pl. lidércnyomásnak stb...

wensyke 2010.03.29. 20:23:13

én azt hittem Lilith ufó volt...nahát..erre nem gondoltam..de ez biztos?

Bold 2010.03.29. 21:03:39

@wensyke: "de ez biztos?" Nem

mormon 2010.03.31. 03:08:56

"Ádám férjének"

anom 2010.04.02. 02:44:22

Valahol azt olvastam, hogy vámpír volt. :D :D

mormon 2010.04.05. 21:43:16

Hogy vallhatta magát Ádám feleségének, amikor Ádám csak jóval később élt a Földön? Egy matriarchális társadalomban miért ölték meg azért, "mert minden egyes vezetői posztra nőt szánt"?

Közvetítő 2010.04.05. 21:57:56

@mormon: "Egy matriarchális társadalomban miért ölték meg azért, "mert minden egyes vezetői posztra nőt szánt"?"

Komplex társadalmi folyamatokat képzelj el végletekkel és középutakkal.

"Hogy vallhatta magát Ádám feleségének, amikor Ádám csak jóval később élt a Földön?"

Legyünk pontosak: Ma úgy gondoljuk, hogy később élt a Földön. :) De megkérdőjelezhető, hogy egyáltalán élt-e (tehát hogy szó szerint lehet-e venni a dolgot), mivel tudvalevő, hogy egy új népesség létrehozásához 23 férfinél és 7 nőnél kevesebb kiindulási populáció belterjesség miatt hamarosan kihal.

Nyilvánvalóan metaforikusan kell a dolgot érteni, tehát bizonyára nem emberi lényről van szó, hanem princípiumról, esetleg valamilyen teremtési mechanizmus emberi fogalmakkal történő megfogalmazásáról.

mormon 2010.04.06. 00:14:41

@Közvetítő: Csakhogy Ádámnak és utódainak még nyilván tökéletes génkészlete volt, hiszen ő maga is 930 évig élt, és még Noé is 950 évig, úgyhogy nemigen hasonlítható össze a mai satnya emberiséggel. "Az emberek rövid életűek, gyengék és gyávák lesznek. Az erejük kevés lesz, a testük kicsiny; alig mondanak igazat... Hét-nyolc éves lányok gyermekeket szülnek, tíz-tizenkét éves fiúk utódokat nemzenek. Az emberek hatvan éves korukban már teljesen elagganak. Az emberi élet hamar véget ér. Amikor az emberek ennyire rövid életűek lesznek, a taknyos fiatalok úgy cselekszenek, mint az öregek, a vénektől pedig ugyanazt látjuk, mint az ifjaktól." (Mahabharata)

Közvetítő 2010.04.06. 09:24:34

@mormon: Ez igaz, erre nem is gondoltam. :) Mivel minden jel arra utal, hogy az evolúció a teremtés része (Darwin is ezt írta, hogy a Teremtés törvényszerűségeit tárta fel), és az Ádám-Éva történet metaforikus és szájhagyomány útján talán még torzult is, lásd: Lilith.

mormon 2010.04.06. 18:38:20

@Közvetítő: Vagyis szerinted a mai ember fokozatosan fejlődött ki az állatvilágból. Nem lehetne ezt is megkérdezni, hogy tényleg így van-e?

Úgy tudom, hogy a legújabb genetikai kutatások szerint minden ember egy közös ősapára és ősanyára vezethető vissza.

Közvetítő 2010.04.06. 20:15:25

@mormon: Az emberi TEST fejlődött ki az állatvilágból a Teremtés alaptörvényei által meghatározott nyomvonalon. És csak a Homo Erectus-ig. Onnantól segítséget kapott, de ez egy dolog. Erre következtethetünk az eddigiek alapján, de valóban érdemes volna rákérdezni, hogy helyes-e a következtetés.

Érdekesen ellentmondásosak a genetikai kutatások, ha egyszer 16+7 emberről beszélnek (16 nő, 7 férfi, tévesen emlékeztem fentebb), másszor egyetlen emberpárról. Akárhogy is, a genetikai kutatások egy bűnügyi nyomozáshoz hasonlítanak, amely következtetéseken alapul, és az eredmény vagy helytálló lesz, vagy nem: ez esetben szubjektív és ellenőrizhetetlen, hacsak nem utazunk vissza az időben.

mormon 2010.04.06. 22:23:11

@Közvetítő: Természetesen én is csak a testre gondoltam, úgy is akartam írni, csak kimaradt. Már csak azért is érdemes lenne megkérdezni, mert sokan beszélnek földönkívüli eredetről is. Például: "A tibeti történelem megőrizte azoknak az apró embe­reknek az emlékét, akik a dropa és kham fajokhoz tartoztak. Még a vízözön előtt, a „felhőkből” érkeztek hozzánk, és a Tibetet Kínától elválasztó hegy­vidéken, a Bajankara-barlangokban éltek. Vékony, törékeny testük magassága nem haladta meg a 130 centimé­tert, és aránytalanul nagy, embriószerű fejük volt. Rútságuk miatt először csak elkülönítették őket, és kerülték a velük való érintkezést. Később „gyors lovakon ülő emberek” (valószínűleg mongolok) kiirtották őket. A mendemonda a kínai régészek érdeklődését is felkeltette, és a Bajankara barlangjait átkutatva, 716 db tányér alakú korongot találtak, amelye­ket ismeretlen módon gránittömbökből vágtak ki. Mindegyik közepén volt egy lyuk, mint a mi mikrobarázdás hanglemezeinken. Ettől a lyuk­tól egy spirál alakú kettős barázda indul ki, egészen a tányér széléig. A Pekingi Őstör­­t­éneti Akadémia szakembereinek sikerült megfejteniük a 12 000 évvel ezelőtt készült információhordozó titkát.

A spirálisan felrótt vonalas írás szerint a dropák „légi csúszdán jöttek le az égből”. A khamoknak tulajdonított vonalas írásokból egy siratót rekonstruáltak: „Leszállás közben tönkrement az űrhajónk az ellenséges népek által lakott hegyekben. Nem tudtuk megjavítani, mert ehhez sem nyersanyagaink, sem útja­ink nem voltak.” Úgy tűnik, hogy ezek a rejtélyes tányérok – a mi hanglemezeinkhez hasonlóan – egyszer majd beszélni is fognak. A kínai tudósok ugyanis óvatosan megkapargatták ezeket a tárgyakat, és megvizsgálták a nagy kobalttartalmú anyag kisugárzását. Az oszcillográf elektromos modu­láció nyomait mutatta ki a fémszemcséket tartalmazó anyagban. Ezek a hullámok valószínűleg a szabad szemmel látható írásnál is fontosabb információt tartalmaznak. A bajankarai barlangok falaira karcolt rajzok is arról árulkodnak, hogy készítőik az űrből jöttek. A hatalmas ábra nem más, mint egy bolygóközi térkép, pontok tömegével ellátva. Ezek a kozmonauták által bejárt utakat jelzik. Köztük van a mi Földünk is a felkelő Nappal és a Holddal."
kunlibrary.com/ezkitel.htm

butapék 2010.04.21. 09:20:23

Megették..ez az igazi "szájhagyomány útján történő megőrződés"..hehehe.:)

héber 2010.07.08. 12:01:27

Kedves Közvetítő!

Lilith az első nő volt a bibliában. Ajánlom mindenki szíves figyelmébe az eredeti héber szöveget. Teremtés könyve I fejezet 27 mondat férfinak és nőnek teremt egy párt, majd a II fejezet 22 mondatában már Ádám bordáiból teremt egy nőt. Ő lesz Éva.
Az első meg Lilth volt, aki azonban egy elég öntudatos akaratos nő volt és hogy megszabaduljon ádám "béklyójától" kimondta az Isten nevét és felemelkedett a földről.... Állítólag démonná vált és naponta száz gyermeke hal meg... de vannak akik azonsítják az Éden béli kígyóval is....no meg Sába hercegnővel is.....
Szóval ennnyit errőllllpersze én nem beszélgetek Isten fiával.....

Közvetítő 2010.07.08. 12:06:38

@héber: Igen, ez az eredeti történet. Mármint az, ami a fenti jóval ősibb eseményekből szájhagyomány útján fennmaradt.

foreign affair 2010.07.16. 10:00:40

@not funny:
3-as és 4-es ponthoz.
Maga az asztrál szint is több fő rétegből áll. Egy laza pihenés és álmodás közben a tudat kivillog képeket/sztorikat amelyeket a saját kis (asztrál) gömbjén belül szemlél.
Ezek állt. alacsony energiaszinten történnek.
A tudatosulás olyan rezgés és energetikai emelkedést hoz, hogy az illető magasabb asztrálisban is tudatosulhat, így mások vetítéseivel, vagy a fizikai szint lenyomatával is találkozhat idővel.
itt már beszélhetünk projekcióról.
A tudatos álmodás a tudatos testelhagyás előszobája.