HTML

"Jézus válaszol"

A blogon olvasható posztok tartalma egy médium által érkezik Jézustól, válaszul a Közvetítő nevű felhasználó kérdéseire. Mindez hittől és felekezettől függetlenül történik, szerteágazó témákban. Böngéssz a blogon vagy használd a keresőt, hogy megtaláld a Téged érdeklő témát! Minden hónap 25-e környékén várhatóak az új válaszok. Ajánlom RSS-olvasó használatát (Firefox).

Moderációs megjegyzések:
A médium kapcsolata Jézussal független attól, hogy hányan hisznek-e benne és hányan nem. A blog a közlések publikációs felülete, így célja, hogy rendelkezésre álljon, de nem célja semmilyen formában sem a térítés, vagy annak meghatározása, hogy a látogató mit gondoljon, miben higgyen. Elsősorban Jézus közléseiről szól, de némely esetben Általa akkreditált gondolkodóktól származó információkat is közöl. A kommentezésnél figyelembe veendő, hogy a blog nem vitafórum, erre sem célja alapján, sem technikailag nem alkalmas. A rendbontó kommenteket a moderáció törli.

Linkek, partnerek

Látogatók

Friss kommentek

2008.04.16. 13:27 Közvetítő

Pontosan milyen módon történt a testének fogantatása és milyen származású volt Jézus?

Az az erő áldotta meg Máriát, amely minden szűznemzésnél hat. Ez az Atya kegyelmi akarata, mely az anya arra való méltóságát nyilvánítja ki, hogy alkalmas egy nagy lélek testének kihordására és az anyai szerepre. Nem csak Jézus fogant szűznemzéssel, hanem pl. Álmos is, és számos más esetben is előfordult ez a történelemben.

Jézus teste A-vércsoportú volt, ahogy Mária is. A fogantatáskor a férfi ivarú gének spontán jöttek létre a petesejten belül a környező molekulákból az Atya által. Jézusnak így hagyományos értelemben véve nincs vérszerinti apja, csak vérszerinti anyja van, így tehát a teste olyan származásúnak mondható, amilyen származású Mária volt. Mária pedig egy felsőosztálybeli hercegnő volt, tehát pártus. A pártus nem népcsoport, hanem a felsőosztályt jelöli.

35 komment

Címkék: jézus szűznemzés jézus fogantatása jézus származása


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viator 2008.04.17. 14:01:30

Géza apja Taksony volt. Álmos fiát Árpádnak hívták.

Közvetítő 2008.04.17. 16:06:56

Bocsi, én egészítettem ki hiányos ismereteim alapján a magyar fejededelmekről. Nem ellenőriztem, hogy jól emlékeztem-e. Javítottam.

Közvetítő 2008.04.17. 16:08:35

Kedves Maillor, nem hiszem hogy elég komoly lenne a kérdés. :D

Maillor 2008.04.17. 19:23:26

márpedig én teljesen komolyan gondoltam. Kíváncsi vagyok, hogy Varecza László tényleg Jézus duálisa-e és ha igen neki is 4 mikronos lelke van-e.

Közvetítő 2008.04.17. 22:45:17

Pont ez a lényeg, hogy annyira komolytalan ez a szegény öreg...
Gondolod, hogy egy indulatos és egoista félnótás lehetne Jézus duálisa (különben is triálist kellene mondani akkor már)? Amiket meg mond, csak sekélyes közhelyek.

Ennyi erővel a sarki játszótér sorsáról is érdeklődhetnék... :) Bocsi.

Maillor 2008.04.17. 23:04:02

Kedves Közvetítő!

Én sem kritizáltam Jézus tanítását így kérlek te se tedd ezt Szent Vareczával. Mindamellett miért lenne egoista? Honnan tudod, hogy tényleg nem beszélgetett Istennel vagy Jézussal? Ezt inkább Tőlük kéne megkérdezni...

Amúgy meg én a sarki játszótér sorsát is szívemen viselem.

Kristl 2008.04.17. 23:21:35

Maillor

Akkor kérdezd inkább őket. :)

Maillor 2008.04.17. 23:34:50

Nem vagyok médium aki tud kommunikálni Jézussal. Te nem ismersz véletlenül egy ilyet? ;)

Kristl 2008.04.17. 23:41:11

Nem tudom, talán fordulj nagy tanítódhoz, Szent Vareczához és nézd meg ő mit tanít a kérdésben. :)
Lehet hogy te is fordulhatsz személyesen Jézushoz.

Maillor 2008.04.17. 23:45:40

Én tudom, hogy a lelkemben nincs akkora egyensúly, hogy Jézushoz tudjak fordulni ezéret gondoltam, hogy szakembert kérdezek. Tisztában vagyok önön korlátaimmal.

Varecza Lászlót pedig ilyen könnyen nem tudom elérni valamint egyenlőre nincs tudomásom róla, hogy ő ilyen nyíltkörűen válaszol egyszerű emberek kérdéseire.

Kristl 2008.04.17. 23:49:26

Ugy vélem hogy Jézusnak levés meglehetősen unalmas elfoglaltság lenne, ha csak nagy lelki egyensúlyú emberekre figyelne oda. :)

Amúgy is egy próbát megér, sőt többet is. Próbáld meg hátha válaszol. :)

Varecza László esetében meg járj utána. Keresd a kiadványait, cikkeit, esetleg kutasd fel. lehet hogy ez a te személyes utad.

Maillor 2008.04.17. 23:55:14

Csak hogy erről az oldalról idézzek
"De imával stb. csak akkor lehet elérni egy istenélményt, ha az illető kiegyensúlyozott és megbékélt önmagával és a környezetével."

Amúgy próbáltam de nem jártam sikerrel. Viszont nem adom fel!

És Varecza Lászlónak is utánajártam, írt több könyvet is melyeket még nem sikerült beszereznem, de majd idővel talán.

Kristl 2008.04.18. 00:09:12

Akkor mi a problémád Maillor? :)
Előbb utóbb megszerzed a tanítód könyvét. Talán pont időben. Az is fontos lehet mi történik addig. :)

Az idézeted nagyon szép mondat amugy.
Ha belegondolsz, az istenélmény nem zaklatott szenvedély vagy akarat következménye. Ha így lenne hogy tudnád különválasztani az élményt az élmény utáni sóvárgástól?

Maillor 2008.04.18. 00:22:59

Nem tudom, hogy honnan veszed azt, hogy zaklatott. Én sem minősítek itt másokat kérlek te se tedd- És ha jól tudom ez itt amúgy sem vitára való, vagy tévednék?

És kétlem, hogy bármelyik könyvében írna a lelkének pontos nagyságáról itt viszont ilyen kérdésekre is választ kapok.

Kristl 2008.04.18. 00:25:55

Maillor en nem vitazom veled. :)
A zaklatott valaminek a leírására szolgál. Pont arra amit felvetettél.

Közvetítő 2008.04.18. 13:25:20

Nagyot nevettem ezen az adok-kapokon, édesek vagytok!! :D

Pilatus 2008.04.18. 20:18:11

Varecza Lászlót eddig nem ismertem, és boldog voltam.
Miután megismertem, elszontyolodtam.
Mi jöhet még?

Pilatus 2008.04.18. 20:19:46

Bocsánat, még valamit: Genetikus ismerősömmel beszélgettem egyszer. Ő mondta, hogy valóban létezik szűznemzés. csakhogy ebben az esetben kizárólag lányok születnek.

Maillor 2008.04.18. 21:19:14

Én úgy hallottam hogy van olyan pulykafaj ahol férfi egyed is szóbajöhet és ez alapján Jézusnak vagy pulykának vagy nőnek kell lennie

Közvetítő 2008.04.19. 10:52:00

Igen, ismeretes hogy van ilyen. A genetikai értelemben vett szűznemzéskor a petesejt "félgenetikájából" alakul ki a másik fél. A válaszban azonban azt olvassuk, hogy ettől eltérően Jézus (és pl. Álmos stb.) esetében a génállomány másik felét az Atya hozta létre úgy, hogy átrendezte a rendelkezésre álló anyagot. Így mondható Jézus az Ő Gyermekének, miközben lényegében a legkifinomultabb értelemben vett lombikbébije. Gyermekének sokkal inkább Jézus lelke nevezhető és nyilván ezt is kell érteni a Bibliában írtak alatt.

Voldi 2008.07.07. 09:54:55

Én meg úgy tudom, Mária könnyűvérű nőcske volt, és egy római katonával jött össze, ennek eredménye Jézus. Valószínűbb, minthogy csak úgy szűznemzéssel fogant meg :))

Dasi 2008.07.07. 11:11:21

Voldi, de jó neked, hogy ott voltál, és mindezt tudod! :-DDD Persze több ezer év múltán mindenre rá lehet mondani, hogy "aznemisúgyvolt"! Bizonyára akkor azt is tudod, hogy Jézus nem is támadt fel, hanem csak a hívei lefizették a római őrőket és kilopták a holttestét a barlangból! És Jézus tulajdonképp nem is létezett, csak úgy kitalálták, hogy hülyítsék a sok hívőt! :-DDD

Tudod József már nagyon azon a határon volt (hasonlókat sejtett, mint amit mondsz, az emberek akkor sem voltak sík hülyék), hogy utilapút köt jegyese talpára, de akkor történt valami, ami Józsefet meggyőzte, mert hogy nem erőszakkal vette feleségül Máriát... Kívánom, hogy az a valami győzzön meg téged is, és ne a kifogásokra, hanem a lényegre koncentrálj!

Közvetítő 2008.07.07. 11:23:45

Kedves Voldi,

Még ez is megtörténhet, eltekintve attól, hogy a vallásosok érzelmi reakciói milyenek lennének.

Mivel kizárt, hogy Jézus születése ne lett légyen tervezett - lásd: Varga-tételek, csak ezért - kétlem, hogy ha Jézus meg akart születni, ne tudta volna rávenni Józsefet arra, amire így a postást kellett rávennie... Ez egy sima lélek számára is bakfity.

Természetesen nem számít, hogy XY mit hallott YZ-től. Ha számítana, egyetlen kérdést sem tettem volna fel Jézusnak, és így egy szimpla postás - aki a médium - nem tudott volna Jézus szájába adni egy teljes, összefüggő kozmológiát, amely igazol vagy jósol olyan jelenségeket, amelyeket a meglévő elméletek nem, és megválaszol olyan kérdéseket, amelyeket a meglévő elméletek nem, vagy azok generálnak.

Postások rulez. :D

Voldi 2008.07.07. 20:36:37

Kedves Dasi ez a te hited, a másik meg az enyém, de az enyémben több a realitás, a tiedet meg csak többen hangoztatják.

Voldi 2008.07.07. 20:39:35

A Varga-tételek szerint talán. Az én tételeim szerint meg tegyük fel, hogy nem, mert az átírja a Varga-tételeket. Persze ezeket nem fogadják el, részint azért, mert nem ismerik őket, meg hát le se írtam őket.
Amúgy én is úgy hiszem, mindenki léte tervezett, de inkább Jézus rábírta azt a postást vagy katonát, minthogy nem így történt volna.

"Természetesen nem számít, hogy XY mit hallott YZ-től."
Az jobban számít, hogy te mit hallasz a médiumtól? Vagy az, amit mi tőled hallunk?

Közvetítő 2008.07.07. 23:16:38

"A Varga-tételek szerint talán. Az én tételeim szerint meg tegyük fel, hogy nem, mert az átírja a Varga-tételeket."

Szerintem ne csak úgy beszélj, hanem tegyél is le valamit az asztalra. ;)

""Természetesen nem számít, hogy XY mit hallott YZ-től."
Az jobban számít, hogy te mit hallasz a médiumtól? Vagy az, amit mi tőled hallunk?"

Nem, de nem fejtem ki századszorra, hogy hogyan kellene kezelni ezeket a forrásokat. Vagy rájösz magadtól, vagy tovább szaladsz. Nem neked szól a blog, ezt ne felejtsd el.

Dasi 2008.07.08. 20:16:43

Kedves Voldi!

Számomra Isten a legvalóságosabb realitás... És azt gondolom, nem vagyok ezzel egyedül.

Tényleg nem akarlak kioktatni, vagy ilyesmi, távol álljon tőlem, hiszen jogod van azt hinni, amit akarsz. Csak annyit szeretnék mondani, ha a hit nem lenne több, mint mesék, mondák és hiedelmek összessége, igen kevesen választanák ezt az utat.

Ember János 2008.07.25. 10:32:34

Jézus természetesen AB vércsoportú volt. Látom, közrehatott itt Jézus a Párthus herceg - című könyv. Javaslom helyette Flavius olvasgatását, ott megtalálható Jézus valódi származásának bizonyítéka.

Dasi 2008.07.25. 16:23:30

Természetesen?? Te jó ég, én még azt sem tudom, a nagyapám milyen vércsoportú volt! Nem hogy Jézus...!

Azt a pártus izét nem olvastam, de azt hiszem, nem is fogom. Valamely más "okosságban", könyvben vagy folyóiratban azt olvastam, hogy nullás vércsoportú volt, bár szerintem ezzel az erővel bármilyen lehetett! Egyébként... fontos ez??

Ember János 2008.07.25. 19:26:36

A közel-keleten az AB gyakoribb, úgyhogy nem tévedünk nagyot.

Ha nem olvastad csodás dolgot hagytál ki. Az alapgondolaton kívül minden más elég érthető és logikus, valamint alapvető ismereteket ad.

Ja és az ovideói kendőn is AB vércsoportot találtak. Fontos.

Dasi 2008.07.26. 00:42:00

Köszönöm! Majd utána nézek a neten. Mármint ennek a Pártus-könyvnek.

Mondjuk én speciel eléggé szilárdan meg vagyok győződve róla, hogy Jézus az, akinek az Újszövetség tartja: Mária meg a Teremtő fia, József nevelt gyermeke.

anobisz 2009.11.01. 17:54:34

Dombi Ferenc író médium A HANG című kőnyvéből

2233. levélre adott válasz

Kérdező: 2. Mária fogantatása hogyan történt?
HANG: 2. Mária fogantatása úgy történt, ahogy a Szentírásban, az erről szóló evangéliumi részben olvashatod.
***********

Tömör, de pontos válasz. Ennél többet minek kellene tudnunk.
Jézus nem hinném, hogy olyat válaszolna mint a másik médiumnak. Jézus nem azért van, hogy a kíváncsiságainkra válaszoljon.
Ezt A HANG című könyvekben el is mondja.